Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Πως να πάμε μπροστά;


Τι θα απογίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο; Πως θα φτάσει ψηλά; Ως πότε θα βλέπουμε αυτά τα διαιτητικά εγκλήματα; Πλέον έχει γίνει ρουτίνα να μην συζητάμε μετά από κάθε αγωνιστική τον καθαρά αγωνιστικό της τομέα. Την μία έχουμε επεισόδια στα γήπεδα, την άλλη έχουμε διαιτητικά εγκλήματα... Μέχρι και η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου με 0-4 μέσα στο ΟΑΚΑ εναντίον της ΑΕΚ, γράφτηκε με ψιλά γράμματα.
Ας ξεκινήσουμε με τον αγώνα στην Τρίπολη, εκεί που ο διαιτητής Κουκουλάκης έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, σε καθαρό διώξιμο της μπάλας από τον αμυντικό του Αστέρα, Ορόθκο. Το πέναλτι το εκτέλεσε εύστοχα ο παθών, Νταβίντ Φουστέρ, βάζοντας τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ. Λίγη ώρα πιο πριν, ο διαιτητής δεν είδε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, σε ανατροπή του Βασίλη Τοροσίδη στην περιοχή του Αστέρα.
Στο παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, έγιναν ακόμα χειρότερα λάθη από τον διαιτητή της αναμέτρησης, Αναστάσιο Κάκκο. Σε αυτόν τον αγώνα εκανάν αρκετά λάθη και οι βοηθοί, αφού κάποιες επιθετικές προσπάθειες του Παναθηναϊκού καταλογίζονταν λανθασμένα ως οφσάιντ. Στο β' ημίχρονο, μετά το γκολ του Κώστα Μήτρογλου, ο σκόρερ βγάζει την φανέλα, και σωστά τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Όμως, ο επιθετικός του Πανιωνίου δεν αρκέστηκε σε αυτό, αφού κατέβασε και το σορτσάκι. Αυτή η κίνηση τιμωρείται με κόκκινη κάρτα, λόγω ασέβειας του ποδοσφαίρου. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Κάκκος έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, όταν ο Κουμορτζί, έκοψε καθαρά την μπάλα από τον Λέτο.
Επίσης, στους αγώνες στις Σέρρες (Πανσερραϊκός-Ατρόμητος) και στην Καβάλα (Καβάλα-Ηρακλής), έγιναν τραγικά λάθη, αφού δεν δώθηκαν κι εκεί αρκετά πέναλτι.
Ας ελπίσουμε την επόμενη αγωνιστική να συζητήσουμε μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι της αγωνιστικής.


Βαθμολογία

1 Ολυμπιακός 48
2 Παναθηναϊκός 41
3 ΠΑΟΚ 33
4 ΑΕΚ 30
5 Καβάλα 27
6 Εργοτέλης 25
7 Ατρόμητος 25
8 Ολυμπιακός Β. 25
9 Ξάνθη 24
10 Άρης 24
11 Κέρκυρα 23
12 Ηρακλής 22
13 Πανιώνιος 20
14 Αστέρας Τρίπολ. 19
15 Πανσερραϊκός 16
16 Λάρισα 14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου