Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Τα τυπικά για την στέψη και... κουλούρια Θεσσαλονίκης!


Τελείωσε ουσιαστικά το πρωτάθλημα, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού μέσα στο Βόλο. Το Πανθεσσαλικό παρουσιαζόταν ως μια από τις πιο δύσκολες εξόδους της ομάδας του Πειραιά, αλλά τελικά, με το γκολ του Φουστέρ, και τον σούπερ Ριέρα, κατάφερε να φύγει αλώβητος από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας.
Όχι ότι ο Παναθηναϊκός έχασε κι άλλους βαθμούς, αλλά οι αγωνιστικές περνούν και τα δύσκολα παιχνίδια σιγά σιγά έρχονται για τους πράσινους, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν λέει να χάσει βαθμό. Το Σάββατο, οι πράσινοι, νίκησαν με 2-0 τον Εργοτέλη, όχι όμως όσο εύκολα δείχνει το τελικό σκορ. Ο Εργοτέλης έχασε αρκετές κλασσικές ευκαιρίες, με το τριφύλλι να δείχνει για ακόμα μία φορά τον κακό του εαυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι και τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού, επιτεύχθηκαν από στημένες φάσεις, πράγμα που δείχνει την δυσχέρειά του στο σκοράρισμα. Επίσης, μετά τη λήξη του αγώνα, παραιτήθηκε ο τεχνικός διευθυντής των πρασίνων, Κάρλος Φρέιτας.
Τελευταίο, άφησα το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, μιας και θέλω να το αναλύσω περισσότερο. Σε ένα παιχνίδι... "σούπα", Άρης και ΠΑΟΚ, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0, με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστείες να είναι ελάχιστες. Ο δικέφαλος, έχοντας στο μυαλό του το μεσοβδόμαδο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο, κατέβηκε στον αγωνιστικό χόρο, με σκοπό να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, και ό,τι του βγει μπροστά. Επίσης, ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο κορυφαίος του χθεσινού παιχνιδιού, έσφυξε τα δόντια του και αγωνίστηκε, αφού λίγο πριν τον αγώνα, πληροφορήθηκε ότι έχασε τον πατέρα του. Ο Χιλιανός αμυντικός θα λείψει σίγουρα από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη, και ίσως από αυτό με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή. Από την άλλη, ο Άρης που ήθελε απεγνωσμένα τη νίκη, για λόγους βαθμολογίας, αλλά κυρίως και για λόγους γοήτρου, δεν διεκδίκησε όπως θα έπρεπε τη νίκη. Του έλειπε το πάθος, αλλά και η ανικανότητά του στο σκοράρισμα, αφού σε 20 παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχει 11 γκολ! Άλλο ένα πρόβλημα για την ομάδα του Άρη, είναι ότι ο καλύτερός του παίχτης φέτος, αλλά και μόνιμη λύση στο σκοράρισμα, Χαβίτο, έπαιξε τον τελευταίο του αγώνα χθες για λογαριασμό των κίτρινων, αφού σήμερα θα μεταβεί στο Λα Κορούνια, για να τακτοποιήσει τον δανεισμό του στη Ντεπορτίβο.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Λάρισα ξεκόλλησε από την τελευταία θέση, αφού νίκησε με 2-1 τον Πανσερραικό, στο AEL FC ARENA, ο Ατρόμητος με τον Αστέρα Τρίπολης κόλλησαν στο μηδέν, σε ένα μέτριο ως κακό παιχνίδι στο Περιστέρι. Ηρακλής και Κέρκυρα, σε ένα επίσης κακό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, ήρθαν ισόπαλοι 0-0. Στα Πηγάδια, η ΑΕΚ πέρασε αρκετά εύκολα με 0-2 το εμπόδιο της Ξάνθης, και μάλιστα, οι κιτρινόμαυροι αγωνίστηκαν με αρκετούς αναπληρωματικούς. Στη Νέα Σμύρνη, η Καβάλα στάθηκε αρκετά τυχερή, αφού με εκτέλεση φάουλ του Ντιέ στις καθυστερήσεις, η μπάλα χτύπησε στον σβέρκο του Σβέρκος (!) και κατέλειξε στα δίχτυα, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια (1-1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου