Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Διεθνή νέα!

Οι μεταγραφές τελειώνουν αύριο, και οι απανταχού ποδοσφαιρικές ομάδες, σπεύδουν άμεσα για να καλύψουν κάποιο κενό στο ρόστερ τους, ή ακόμα και να απαλλαγούν από κάποιο ποδοσφαιριστή.

Ήδη τη σημερινή μέρα, η Άρσεναλ έκανε τρεις (!) μεταγραφές. Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, απέκτησε τον Γερμανό σέντερ μπακ, Περ Μερτεζάκερ, τον Νοτιοκορεάτη επιθετικό, Παρκ Τσου Γιουνγκ και τον Φλοράν Μαλουντά. Στην τελευταία περίπτωση, η διοίκηση της Άρσεναλ, δεν έχει αποσπάσει ακόμα το ναι, ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει από στιγμή σε στιγμή, καθώς ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς θεωρεί πως τα 8 εκ. ευρώ που προσφέρουν οι κανονιέρηδες, είναι ότι καλύτερο μπορεί να καρπωθεί από την πώληση του 31χρονου Γάλλου μεσοεπιθετικού.


Η Μίλαν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Μπαρτσελόνα για τον Μάξουελ. Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ δεν υπολογίζεται από τον Πεπ Γκουαρντιόλα, καθώς οι μπλαουγκράνα διαθέτουν τους Αμπιντάλ και Αντριάνο στην ίδια θέση.


Η Ίντερ συμφώνησε με την Ατλέτικο Μαδρίτης για τη μεταγραφή του Ντιέγκο Φορλάν. Ο Ουρουγουανός επιθετικός, που αναμένεται να καλύψει το κενό του Σάμουελ Ετό, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους Νερατζούρι, με ετήσιες απολαβές 3,5 εκατομμύρια ευρώ.


Στο "σφυρί" έβγαλε τον Αντρέ Πιέρ Ζινιάκ η Μαρσέιγ. Ο Γάλλος στράικερ δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ντιντιέ Ντεσάμπ και αναζητείται ομάδα για το δανεισμό του παίκτη. Μάλιστα για τον Ζινιάκ ενδιαφέρεται και ο Ολυμπιακός.


Η Μάντσεστερ Σίτι απέκτησε τον διεθνή Άγγλο χαφ, Όουεν Χάργκριβς. Οι πολίτες δεν θα ξοδέψουν αρκετά λεφτά για την απόκτηση του, αφού ο ποδοσφαιριστής έχει πατήσει τα 30 και αναμένεται να αποτελέσει μία λύση από τον πάγκο για τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, καθώς δεν μπορεί να διεκδικήσει φανέλα βασικού στην εντεκάδα μετά πολλά αστέρια.


Στη Λιλ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τζο Κόουλ. Η Λίβερπουλ παραχώρησε στους πρωταθλητές Γαλλίας των Άγγλο μεσοεπιθετικό με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, αφού δεν βρίσκεται στα πλάνα του Κένι Νταλγκλίς.


Η Γουέστ Χαμ είναι ο επόμενος σταθμός του πρώην μέσου της ΑΕΚ, Πάπα Μπούπα Ντιοπ. Ο Σενεγαλέζος αποχώρησε από την Ένωση λόγω ενός οικογενειακούς προβλήματος, με στόχο να βρει ομάδα στο Παρίσι. Αυτό δεν ήταν εφικτό τελικά και η αμέσως επόμενη επιλογή του ήταν να μετακομίσει στο Λονδίνο. Τελικά τα κατάφερε και θα αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λγικ τη φετινή σεζόν. Οι κιτρινόμαυροι, πέρα από τα λεφτά που τους χάρισε από το συμβόλαιό του ο Ντιοπ για να μείνει ελεύθερος, θα εισπράξει και περίπου 250.000 ευρώ από ειδική ρήτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου