Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Βραδιά αστέρων!

Βασίλισσα!

Σε ερμηνεία για ποδοσφαιρικό όσκαρ μετέτρεψε η Ρεάλ Μαδρίτης το πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Τότεναμ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Η «βασίλισσα» νίκησε 4-0 τους Λονδρέζους με τέρματα των Αντεμπαγιόρ (5’, 57’), Ντι Μαρία (72΄), Ρονάλντο (87΄) και εξασφάλισε ουσιαστικά από σήμερα το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Σε μία εβδομάδα η ρεβάνς στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Ο Μουρίνιο «έστησε» εξαιρετικά την ομάδα του και ο Αντεμπαγιόρ έδωσε τις… απαντήσεις στην κριτική που δέχεται, έχοντας άξιο συμπαραστάτη των Μαρσέλο. Όλα αυτά αφού πρώτα ο Κράουτς - με την συμπλήρωση 15 λεπτών - τους… άδειασε την γωνιά με δύο κίτρινες κάρτες που πρόλαβε να δεχθεί για σκληρά μαρκαρίσματα σε Ράμος και Μαρσέλο.


Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισε το παιχνίδι για την Ρεάλ Μαδρίτης. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Εζίλ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Αντεμπαγιόρ νίκησε με το κεφάλι τον Γκόμες και σκόραρε. Δύο λεπτά μετά το 1-0 της Ρεάλ, ο Κράουτς έκανε ένα… ανεξήγητο σκληρό φάουλ στον Ράμο όταν αυτός ακόμα ήταν στην άμυνά του.

Στο 15ο λεπτό ο επιθετικός της Τότεναμ, φανερά εκνευρισμένος έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Μαρσέλο με αποτέλεσμα να δει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί. Από εκείνο το σημείο και μετά τα νεύρα από την πλευρά των Άγγλων κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Η Ρεάλ από την μεριά της πίεζε ψηλά και είχε την κατοχή, ενώ από αριστερά, ο Μαρσέλο έκανε εξαιρετικές κούρσες και συχνά δημιουργούσε αριθμητικό πλεονέκτημα στην επίθεση για την ομάδα του.

Στο 30΄ η Τότεναμ έφτασε για πρώτη φορά με αξιώσεις στην εστία της Ρεάλ αλλά ο Μπέιλ ανάμεσα από Πέπε και Ράμος σούταρε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα η «βασίλισσα» έφτασε κοντά στο 2-0 αλλά ο Αντεμπαγιόρ, μετά από κεφαλιά ψαράκι-πάσα του Ράμος δεν βρήκε την μπάλα και έχασε την ευκαιρία.

Στην τελευταία ουσιαστικά φάση του αγώνα, η Ρεάλ διαμαρτύρεται για πέναλτι, καθώς η μπάλα μετά το σουτ του Ντι Μαρία βρήκε στο χέρι του Ντόουσον μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής ζήτησε να συνεχιστεί το ματς.

Στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ μπήκε με διάθεση να βάλει και δεύτερο γκολ και πλησίασε με το σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο με το αριστερό στο 49΄ που πέρασε λίγο άουτ. Με την συμπλήρωση 12 λεπτών αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ έφτασε στο 2-0 με τον ίδιο τρόπο. Ο Μαρσέλο αυτή τη φορά σέντραρε και ο Αντεμπαγιόρ με κεφαλιά νίκησε τον Γκόμες.

Ο Μουρίνιο με την συμπλήρωση 60 λεπτών αγώνα και έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα εκτός από το υπέρ του 2-0 έριξε στο ματς τον Ντιαρά αντι του Κεντίρα για να φρεσκάρει την μεσαία του γραμμή. Ο Αντεμπαγιόρ είχε μεγάλα κέφια και στο 66΄… άγγιξε το χατ-τρικ, ο Γκόμες όμως είπε όχι στην κεφαλιά που έκανε.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι η Ρεάλ θα έβγαζε το πόδι από το γκάζι… ήρθε ο «κεραυνός» του Ντι Μαρία. Ο άσος της «βασίλισσας» στο 72ο λεπτό με αριστερό εκπληκτικό σουτ νίκησε για τρίτη φορά τον Γκόμες και έκανε το 3-0. Ένα καλό σουτ του Ράμος με το αριστερό στο 81΄ ήταν ότι καλύτερο συνέβη στο ματς μέχρι το 87ο λεπτό. Τότε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με αριστερό σουτ στην κίνηση από πλάγια θέση έκανε το 4-0 που ουσιαστικά έδωσε την πρόκριση από σήμερα στην ομάδα του.


Ρεάλ Μαδρίτης (Μουρίνιο): Κασίγιας, Μαρσέλο, Ράμος, Πέπε, Καρβάλιο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα (61΄ Ντιαρά), Ντι Μαρία (77' Κακά), Εζίλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Αντεμπαγιόρ (74΄ Ιγκουαίν)

Στον πάγκο: Αντάν, Γκρανέρο, Αρμπελόα, Γκαράι

Τότεναμ (Ρέντναπ): Γκόμες, Μπέιλ, Τζένας, Φαν ντερ Φάαρτ (46΄ Ντεφό), Γκαλάς, Μόντριτς, Κράουτς, Ντόουσον, Τσόρλουκα (80' Μπασόνγκ), Σάντρο, Ασού Εκότο

Στον πάγκο: Κουντιτσίνι, Χαντλεστόουν, Λένον, Παβλιουτσένκο, Κράνιτσαρ



Την διέλυσε!

Παιχνιδάκι στα χέρια της εκπληκτικής Σάλκε έγινε μέσα στο «Μεάτσα» η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ίντερ. Οι Γερμανοί μπορούν να νιώθουν ότι βρίσκονται ήδη στα ημιτελικά του Champions League μετά το απίστευτο 5-2 επί των «νερατζούρι» που ετοιμάζονται να παραχωρήσουν το «στέμμα» τους. Στα 70 γκολ στη διοργάνωση έφτασε ο αξεπέραστος, Ραούλ, εξαιρετικός ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, που δείχνει ότι η Ευρώπη του… ταιριάζει καλύτερα!

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα των Ιταλών, μετά το 5-1 από την Άρσεναλ το 2003. Βέβαια, αυτό θα είναι το τελευταίο που θα απασχολήσει τον Λεονάρντο και την ομάδα του, οι οποίοι θα πρέπει να αγωνιστούν για να κρατήσουν τα προσχήματα στον επαναληπτικό της επόμενης εβδομάδας.

Απίστευτη μπάλα από τους Γερμανούς που είχαν ακόμη δύο δοκάρια κόντρα στην Ίντερ και έκαναν «φύλλο και φτερό» την αστεία χωρίς τον Λούσιο άμυνα της ιταλικής ομάδας, η οποία έπαιξε με παίκτη λιγότερο για 30’ λόγω της αποβολής του Κίβου.

Παρά τη βαριά ήττα της από τη Μίλαν (3-0) πριν από μερικές μέρες, η Ίντερ έμοιαζε το απόλυτο φαβορί κόντρα στη Σάλκε. Η αίσθηση αυτή έγινε σχεδόν βεβαιότητα όταν ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό πέτυχε ένα από τα ωραιότερα γκολ που έχουν σημειωθεί φέτος στα ευρωπαϊκά γήπεδα, βάζοντας τους «νερατζούρι» μπροστά στο σκορ. Οι Γερμανοί όμως, δεν «μάσησαν» ούτε από το γκολ, ούτε από την ατμόσφαιρα του «Μεάτσα». Μεθοδικά βγήκαν στην επίθεση και έψαξαν την ισοφάριση. Έστειλαν δύο φορές το μήνυμα, με ισάριθμες κεφαλιές του Ραούλ που δεν βρήκαν στόχο και τελικά δικαιώθηκαν στο 17’. Μετά από κόρνερ και κεφαλιά του… δικού μας Κυριάκου Παπαδόπουλου, η ιταλική άμυνα δεν κατάφερε να διώξει, δίνοντας την ευκαιρία στον Μάτιπ να φέρει το ματς στα ίσια.

Η αναγκαστική αλλαγή του Στάνκοβιτς έκανε το παιχνίδι των πρωταθλητών Ευρώπης να γείρει επικίνδυνα. Ο έφηβος -λίγο πριν τα 40- Ζανέτι ανέβαινε στα αριστερά, έπαιρνε βοήθεια από τον εξαιρετικό επιθετικά, Καμπιάσο και οι δυο τους συνεπικουρούμενοι από τον ιδιαίτερα κεφάτο –αντίθετα από τον Ετό- Μιλίτο, δημιούργησαν πολλά προβλήματα στον Νόιερ. Όπως όμως είχε συμβεί και με τη Μπάγερν, ότι καλό έκανε η επίθεση των «νερατζούρι» ακυρωνόταν από την άμυνα που σε ένα ακόμη ματς έδειξε τη σχέση εξάρτησης που έχει με τον Λούσιο. Η απουσία του Βραζιλιάνου μετέτρεψε τα μετόπισθεν σε «παιδική χαρά», δίνοντας το δικαίωμα στους Γερμανούς στο 40’ με τον Έντου να απαντήσουν μετά από μόλις έξι λεπτά στο γκολ που νωρίτερα είχε πετύχει ο Μιλίτο.

Και αφού με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Αργεντινός επιθετικός και ο Ετό έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες να σκοράρουν, έφτασε η ώρα του Ραούλ. Ο Ισπανός επιθετικός συνεργάστηκε με τον πολύ καλό Φαρφάν, έπαιξε οριακά με τον οφσάιντ και από κανονική θέση πέτυχε το 70ό γκολ του στο Champions League και 72ο συνολικά σε ευρωπαϊκά ματς, δίνοντας προβάδισμα στη Σάλκε στο 53’. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ρανόκια έβγαλε τους παίκτες της Σάλκε από την υποχρέωση να σκοράρουν, στέλνοντας -άθελά του- την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, μετά από προσπάθεια του Χουράδο, κάνοντας το 4-2, ενώ λίγο αργότερα ο παίκτης της γερμανικής ομάδας σημάδεψε και το δοκάρι.

Το δράμα των Ιταλών είχε επιδεινωθεί από την αποβολή του Κίβου με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού και ήταν ολοφάνερο πως οι πρωταθλητές Ευρώπης με παίκτη λιγότερο είχαν πέσει οριστικά στο καναβάτσο. Δεύτερο δοκάρι με τον Φαρφάν στο 74’ και ένα λεπτό αργότερα ο Έντου έκανε το 5-2, σκορ που σίγουρα θα προκαλέσει αίσθηση σε ολόκληρη την Ευρώπη και φυσικά τριγμούς στην καρέκλα του Λεονάρντο.

Εκπληκτική εμφάνιση και από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο σε ρόλο αμυντικού χαφ που ενώ δεν ήταν αρκετά ώριμος να παίξει στο… δύσκολο ελληνικό πρωτάθλημα, θα πρέπει να προετοιμάζεται για να αγωνιστεί σε ημιτελικό του Champions League.


ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Κίβου, Ζανέτι, Στάνκοβιτς (25' Καρχά, 61' Κόρντομπα), Τιάγκο Μότα, Ετό, Σνάιντερ, Μαϊκόν, Ρανόκια, Καμπιάσο, Μιλίτο.

Στον πάγκο: Καστελάτσι, Ματεράτσι, Πάντεφ, Ναγκατόμο.

ΣΑΛΚΕ: Νόιερ, Σαρπέι, Χέβεντες, Ραούλ (87’ Καρίμι), Εντού, Μπάουμγιοχαν (76’ Σμιτς), Παπαδόπουλος, Χουράδο (83’ Ντράξλερ), Φαρφάν, Ουτσίντα, Μάτιπ.

Στον πάγκο: Σόμπερ, Εσκουντέρο, Πλεστάν, Χάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου