Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Βραδιά αστέρων

Έκανε το καθήκον της

Η Ρεάλ κέρδισε ξανά την Τότεναμ (0-1) και έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Champions League, όπου την περιμένει η Μπαρτσελόνα σε μία μάχη που κόβει την ανάσα με τους «μερένγκες» να θέλουν αυτή την φορά να βγουν νικητές και να φτάσουν στο Λονδίνο!

Μία μάχη που περιμένουν όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στον κόσμο, έκλεισε και τυπικά. Η Ρεάλ Μαδρίτης, όπως και μία μέρα νωρίτερα η Μπαρτσελόνα, επικράτησε και εκτός έδρας της αντιπάλου της στους «8» και τσέκαρε και πέρασε και με τη βούλα στα ημιτελικά. Οι δύο τους θα κάνουν πέντε τις μεταξύ τους αναμετρήσεις μέσα στην σεζόν που διανύουμε, σε μία ισπανική κόντρα με φόντο τον τελικό του «Γουέμπλεϊ» στις 28 Μαΐου.

Τρία πέναλτι και... τιμωρία
Μόλις στο 3' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για την Ρεάλ, με τον Οζίλ να μπαίνει ωραία στην περιοχή, όμως το αριστερό πλασέ που δοκίμασε μπλόκαρε ο Γκόμες. Στο 21' το σουτ του Ρονάλντο πέρασε άουτ, ενώ στο 27' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Τότεναμ. Ο Λένον μπήκε πολύ ωραία στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα στο πέναλτι στον αμαρκάριστο, Παβλιουτσένκο, που όμως έστειλε τη μπάλα... έξω από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Στο 31' ο Χάντλστοουν δεν μπόρεσε να γυρίσει καλά το σώμα του και το σουτ πέρασε άουτ, για να φτάσει κοντά στο γκολ η Ρεάλ στο 37' με διπλή φάση όταν μετά από κόνρερ του Οζίλ, ο Ράμος πήρε κεφαλιά, ο Γκόμες έδιωξε και ο Αντεμπαγιόρ με βολέ από κοντά, έστειλε τη μπάλα άουτ. Τελευταία φάση στο ημίχρονο ήταν στο 45' το σουτ του Παβλιουτσένκο εκτός περιοχής που απέκρουσε ο Κασίγιας. Στο 39' ο Καρβάλιο είδε κίτρινη, συμπλήρωσε κάρτες και χάνει το πρώτο clasico, το οποίο θα γίνει στο «Μπερναμπέου». Σημειώνεται ότι στο πρώτο μέρος οι Αγγλοι ζήτησαν τρία πέναλτι με τους Μπέιλ, Μόντριτς και Παβλιουτσένκο, όμως καμία από τις πτώσεις δεν φάνηκε να προέρχεται από αντικανονική παρέμβαση.

Πνίξιμο και τέλος!
Με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για την Ρεάλ με τον Ρονάλντο να δοκιμάζει φιλόδοξο σουτ από μακριά και τον Γκόμες να μην υπολογίζει καλά την πορεία της μπάλας και να το... πνίγει για το 0-1, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό. Στο 58' ξανά ο Παβλιουτσένκο, που ήταν αυτός που έχασε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες δεν κατάφερε ξανά να νικήσει τον Κασίγιας με κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 63' ο σουτ του Ντεφόε, που πέρασε στην επανάληψη σαν αλλαγή εξουδετέρωση ο Ισπανός πορτιέρο. Η Ρεάλ δεν είχε πρόβλημα στο ματς και έχει τον έλεγχο παρότι η Τότεναμ είχε κατοχή και προσπαθούσε να βάλει ένα γκολ. Στο 74' ο Ντεφόε είδε την προσπάθειά του να καταλήγει στο δοκάρι και στο 87' το σουτ του Φαν ντερ Φααρτ, πέρασε άουτ.

Οι συνθέσεις

Τότεναμ (Χάρι Ρέντναπ): Γκόμες, Τσόρλουκα, Ασού-Εκοτό, Γκαλάς, Ντόσον, Χάντλστοουν (71' Σάντρο), Μόντριτς (83' Κράνιτσαρ), Λένον (61' Ντεφόε), Μπέιλ, Φαν Ντερ Φάαρτ, Παβλιουτσένκο.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοζέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Ράμος (57' Γκρανέρο), Αρμπελόα, Αλμπιόλ, Καρβάλιο, Κεντίρα, Αλόνσο (75' Μπενζεμά), Μαρσέλο, Οζίλ, Ρονάλντο (65' Κακά), Αντεμπαγιόρ.

Διαιτητής: Νίκολα Ριτζόλι (Ιταλός)




Θυμίζει Euro 2004

Η Ίντερ αποδείχθηκε «λίγη» απέναντι στη Σάλκε, που με την... αύρα των Παπαδόπουλου- Χαριστέα και φυσικά του Ραούλ που πέτυχε το 71ο του γκολ στη διοργάνωση, γνώρισε δεύτερη ήττα με 2-1 αποκλεισμό από τα ημιτελικά του Champions League!

Κάκιστο το πρώτο ημίχρονο στη «Βέλτινς Αρένα» με τη Σάλκε να έχει σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς και την Ίντερ να είναι για ακόμη μία φορά απογοητευτική... Ελάχιστες οι φάσεις και από τις δύο ομάδες, με τη μεγαλύτερη ευκαιρία να χάνεται στο 36', όταν ο Στάνκοβιτς επιχείρησε το μακρινό σουτ και ο Νόιερ έκανε μεγάλη επέμβαση διώχνοντας σε κόρνερ. Μέχρι εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι έδιναν χώρο στους Μιλανέζους, οι οποίοι, όμως, από τη μία δεν ήξεραν τι να κάνουν τη μπάλα και από την άλλη οι παίκτες της Σάλκε κατάφεραν να περιορίσουν τα ατού των Ιταλών.

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Ραούλ!

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλους έκανε ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση, με τον τεχνικό των Γερμανών να τον χρησιμοποιεί ως... σκιά του Σνέιντερ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ντιέγκο Μιλίτο δεν ακούμπησε μπάλα στο πρώτο μέρος. Από τη στιγμή, λοιπόν, που η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ διατηρούσε το μηδέν στην άμυνα με ευκολία, ήρθε ο Ραούλ με το τέλος του ημιχρόνου και έδειξε και πάλι την ποιότητά του. Οι Γερμανοί έβγαλαν αντεπίθεση, ο Χουράδο έβγαλε την κάθετη πάσα στον Ραούλ, οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων βρίσκονταν... αλλού γι' αλλού, και ο Ισπανός επιθετικός πέτυχε το 71ο πρώτο του γκολ στο Champions League, αφού πέρασε και τον Ζούλιο Σέζαρ...

Γρήγορη ισοφάριση και μετά... τίποτα

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, παρά το γεγονός ότι η Ίντερ έφτασε πολύ γρήγορα στην ισοφάριση. Ο Σνέιντερ εκτέλεσε το κόρνερ στο 49', ο Λούσιο πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά και ο Μότα με κοντινή προβολή νίκησε τον Νόιερ και έκανε το 1-1. Όλοι περίμεναν από τους νερατζούρι να βγουν στην επίθεση και να πιέσουν για τα... τέσσερα γκολ που ήθελαν, προκειμένου να πάρουν την πρόκριση, όμως μάταια.

Οι φάσεις ήταν και πάλι λιγοστές και προήλθαν στην πλειονότητά τους από στημένες φάσεις. Μία κεφαλιά του Ετό και μία του Σαρπάι πέρασαν άουτ, ενώ η μπάλα... έξυσε το δεξί κάθετο δοκάρι του Νόιερ μετά την εκτέλεση φάουλ του Σνέιντερ στο 75'.

Το καλύτερο τέλος για τη Σάλκε!

Λίγα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, όταν ο Ραούλ έκανε εξαιρετική ασίστ στον Χέβεδες, ο οποίος βρέθηκε στην επίθεση και σε ρόλο... φορ έστειλε με άψογη εκτέλεση τη μπάλα στα δίχτυα του Ζούλιο Σέζαρ στο 81'. Ο αγώνας είχε πάρει ακόμη πιο έντονο ελληνικό... χρώμα στο 77', όταν ο Χαριστέας πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Εντού.

Η Ίντερ παραδίδει οριστικά τα περυσινά της «σκήπτρα», ενώ η Σάλκε που προκρίθηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία της στα ημιτελικά του Champions League, ετοιμάζεται για τις αναμετρήσεις με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Σάλκε (Ραλφ Ράνγκνικ): Νόιερ, Σαρπάι, Χέβεδες, Μέτσελντερ, Ουτσίντα, Μάτιπ, Παπαδόπουλος, Μπαουμγιόχαν (Ντράξλερ), Χουράδο (Σμιτζ), Εντού (Χαριστέας), Ραούλ

Ίντερ (Λεονάρντο): Ζούλιο Σέζαρ, Ζανέτι, Λούσιο, Ρανόκια, Μαϊκόν, Ναγκατόμο, Τιάγκο Μότα, Στάνκοβιτς (Πάντεφ), Σνέιντερ (Κουτίνιο), Μιλίτο, Ετό

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)



2 στα 2 και φουλ για τους τέσσερις!

Τύφλα να 'χουν οι νέοι! Ο 37χρονος Γκιγκς έκανε... άλογο την Τσέλσι, μοίρασε άλλες δύο ασίστ και έστειλε την Μάντσεστερ με το 2-1 επί της Τσέλσι μια ανάσα από το Γουέμπλεϊ!

Στο πρώτο ματς με τρομερό κατέβασμα από 30 μέτρα και πάσα πάρε-βάλε στον Ρούνεϊ είχε χαρίσει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτετ το διπλό στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Στον επαναληπτικό ο Ράιαν Γκιγκς τελείωσε τη δουλειά. Με συμπληρωμένα τα 37 του χρόνια, ο ζωντανός θρύλος των Κόκκινων Διαβόλων ήταν αυτός που έφτιαξε και τα δύο γκολ της ομάδας του Αλεξ Φέργκιουσον η οποία πήρε μεγάλη πρόκριση στον αγγλικό εμφύλιο και βρίσκεται πολύ κοντά στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» καθώς στα ημιτελικά θα παίξει εκτός... θαύματος με την Σάλκε.

Μπορεί ο Φέργκιουσον να είχε ξεκουράσει 8 παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον αγώνα κόντρα στην Φούλαμ, όμως η Τσέλσι ήταν αυτή που μπήκε με μεγαλύτερη φρεσκάδα στο χορτάρι «Ολντ Τράφορντ». Οι Μπλε πατούσαν καλύτερα και στο διάστημα 10' με 30' είχαν φάσεις για γκολ. Στο 11' η κεφαλιά του Τόρες, που πήρε φανέλα βασικού αντί του Ντρογκμπά, πέρασε άουτ, ενώ στο 14' μετά από προσπάθεια του Κόουλ και στρώσιμο του Ισπανού, ο Ανελκά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ από το ημικύκλιο. Στο 15' απάντησε η Γιουνάιτεντ με το σουτ του Ρούνεϊ, που μπλόκαρε ο Τσεχ, όμως η Τσέλσι είχε καλή κυκλοφορία και τον έλεγχο του αγώνα, ενώ με τις ευκαιρίες είχε φτιάξει αυτοπεποίθηση.

Στο 16' από πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή ο Λάμπαρντ είδε τον Φαν Ντερ Σαρ να μπλοκάρει, ενώ στο 22' ο Ανελκά, που ήταν μέσα στις καλύτερες φάσεις, σούταρε άουτ με το αριστερό. Ο Γάλλος έχασε και την τελευταία φάση των Λονδρέζων στο πρώτο μέρος, όταν έσπασε το οφσάιντ και βγήκε από δεξιά, όμως την ώρα που προσπάθησε να περάσει τον Φαν Ντερ Σαρ, ο 40χρονος Ολλανδός με τάκλιν του πήρε τη μπάλα και την πέταξε πλάγιο! Εκεί τελείωσε η ενέργεια της ομάδα του Αντσελότι, που είχε τις τελικές υπέρ της με 7-1!

Από το 30' ξεκίνησε η κυριαρχία της Γιουνάιτεντ, που είχε ακυρωθέν γκολ στο 26' με οριακό αλλά σωστό οφσάιντ του Τσιτσαρίτο από σέντρα του Ρούνεϊ. Ο Νάνι ανέβηκε και ταλαιπώρησε τον Ιβάνοβιτς, ο Ρούνεϊ πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες με κίνηση εκτός περιοχής, ενώ ο Γκιγκς έμελλε να είναι ο δημιουργός, όπως και στο πρώτο ματς. Στο 43' βγήκε στα δεξιά και μετά από μακρινή πάσα του Ρούνεϊ, έπαιξε εξαιρετικά το 1-2 με τον Ο' Σέι και αφού έκανε λίγα μέτρα δοκίμασε συρτή σέντρα στο ύψος της περιοχής. Εκεί πετάχτηκε ο Τσιτσαρίτο και με προβολή έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των δικτύων του Τσεχ. Το γκολ του Μεξικάνου αυτή τη φορά μέτρησε και μάλιστα ήταν το Νο500 των Κόκκινων Διαβόλων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ομάδα του Φέργκιουσον πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Οπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, η Τσέλσι είχε τις ευκαιρίες. Στο 49' ο Λάμπαρντ, στο 51' ο Μαλουντά και στο 56' ο Ντρογκμπά, που στο ημίχρονο πήρε τη θέση του Τόρες, είχαν σουτ άουτ, ενώ ο Ιβοριανός είδε τον Φαν Ντερ Σαρ να αποκρούει δύσκολα με το ένα χέρι την εκτέλεση φάουλ. Οι Μπλε ήταν η ξανά ομάδα που προσπαθούσε για το γκολ, ενώ η Γιουνάιτεντ είχε περισσότερο σαν στόχο να αντέχει στο κέντρο και να κυκλοφορεί μπάλα. Στο 66' η κεφαλιά του Αλεξ, που έπαιξε για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο, πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Νάνι για την Γιουνάιτεντ έδιωξε δύσκολα ο Τσεχ.

Στο 69' ο Ρούνεϊ έκανε κούρσα και ωραία σέντρα από δεξιά, όμως μετά τη σέντρα-διαβήτη, ο Γκιγκς δεν μπόρεσε από την μικρή περιοχή να κάνει το 2-0 με κεφαλιά. Αμέσως μετά, οι Μπλε έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς ο Ραμίρες είδε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Νάνι, όμως η Τσέλσι δεν πτοήθηκε. Στο 72' ο Ντρογκμπά έκανε ωραία κίνηση, το σουτ του πήγε στην αγκαλιά του Φαν Ντερ Σαρ, όμως πήρε στο 76' την εκδίκησή του. Μετά τη μπαλιά του Εσιέν γύρισε με εξαιρετικό τρόπο το κορμί του και με πλασέ έκανε το 1-1. Η χαρά για τους νταμπλόυχους Αγγλίας έμελλε να κρατήσει μόλις ένα λεπτό. Στο 77' μετά από ενέργεια του Ρούνεϊ και ασίστ του Γκιγκς, ο Παρκ με δυνατό αριστερό σουτ από κοντά έγραψε το 2-1, το οποίο έμεινε μέχρι τη συμπλήρωση των 90'.

Οι συνθέσεις

Μάντσεστερ Γ. (Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Ο' Σέι, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Νάνι (75' Βαλένσια), Γκιγκς, Παρκ, Ερνάντες, Ρούνεϊ.

Τσέλσι (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Αλεξ (82' Αλεξ), Κόουλ, Εσιέν, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μαλουντά, Τόρες (46' Ντρογκμπά), Ανελκά (61' Καλού).

Διαιτητής: Ολεγάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)



Ποιος θα τη σταματήσει;


Δεν χάνει ούτε και στα αδιάφορα! Η Μπαρτσελόνα κέρδισε την Σαχτάρ και στον δεύτερο προημιτελικό, με τον Μέσι να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ στο 1-0 των Καταλανών και να φτάνει τα 48 τέρματα στην σεζόν, ένα περισσότερα από την περσινή εκπληκτική του επίδοση! Τέταρτη σερί παρουσία των «μπλαουγκράνα» στα ημιτελικά, εκεί που περιμένουν την Ρεάλ!

Το 5-1 του πρώτου αγώνα δεν άφηνε καμία αμφιβολία για τον κάτοχο του εισιτηρίου της πρόκρισης, ωστόσο τόσο η Σαχτάρ όσο και η Μπαρτσελόνα παρέταξαν τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες στη «Ντόνμπας Αρίνα» του Ντόνετσκ. Το ενδιαφέρον εστιαζόταν κυρίως στο αν ο Μέσι θα πετύχαινε ένα γκολ με το οποίο θα ξεπερνούσε την εκπληκτική περσινή του επίδοση. Ο Αργεντινός το κατάφερε και με δέκα τουλάχιστον παιχνίδια να απομένουν, αντιλαμβάνεται κανείς που μπορεί να φτάσει το κοντέρ.

Οι Καταλανοί αντιμετώπισαν στην αρχή με ιδιαίτερη… βαρεμάρα το παιχνίδι, γεγονός που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Σαχτάρ. Στο 8’, ο Ντάγκλας Κόστα νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Βαλδές, ενώ ένα τέταρτο αργότερα ο Ζάντσον πάνω στην κίνηση δεν έκανε το καλύτερο δυνατό πλασέ, με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας των πρωταθλητών Ισπανίας να μπλοκάρει εύκολα. Σταδιακά, η Μπαρτσελόνα άρχισε να ανεβάζει στροφές και να «ξυπνάει», με τους γηπεδούχους να βλέπουν την αντίπαλο να πατάει πολύ συχνά στην περιοχή.

Οι μεγάλες ευκαιρίες των Αντριάνο στο 31’, όταν και ο Ρατσίτσκι απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, και του Μέσι αμέσως μετά, με τον Αργεντίνο να προσπαθεί να «κρεμάσει» τον Πιατόφ, ήταν τα πρώτα… δείγματα της αφύπνισης των Καταλανών. Ο Αφελάι στο 42’ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Ουκρανού τερματοφύλακα με ωραίο μακρινό σουτ και ένα λεπτό αργότερα ήρθε και το γκολ! Ο Άλβες έκανε την προσπάθεια από δεξιά, έδωσε τη μπάλα στον... ασταμάτητο Μέσι, ο οποίος ανάμεσα σε δύο αντιπάλους βρήκε τον τρόπο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Πιάτοφ για το 48ο γκολ του στην σεζόν! Η Σαχτάρ προσπάθησε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο, όμως ο εξαιρετικός Βαλδές απέκρουσε δύσκολα το φάουλ του Ζάντσον.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς ανοικτό, με τους Ουκρανούς να προσπαθούν για την ισοφάριση αλλά και την Μπαρτσελόνα να βρίσκει αρκετούς κενούς χώρους. Στο 59’, ο Μέσι πέρασε... όποιον βρήκε μπροστά του, έδωσε την μπάλα στον Αφελάι που νικήθηκε Πιάτοφ και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Άλβες πέρασε άουτ. Οι Ουκρανοί νικήθηκαν πάλι από τον Βαλδές στο 74’, όταν και ο Καταλανός απέκρουσε σουτ του Μκιταριάν από το ύψος του πέναλτι, ενώ είχαν και μια μεγάλη ευκαιρία στο τέλος αλλά ο Μορένο από κοντά δεν μπόρεσε να κερδίσει.

Το συνολικό σκορ (6-1) αποδεικνύει μεν την ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα, αλλά δεν δείχνει και την μεγάλη προσπάθεια της Σαχτάρ που και στα δύο ματς πάλεψε και θα μπορούσε να είχε καταφέρει να δυσκολέψει περισσότερο τους Καταλανούς. Οι «μπλαουγκράνα» πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά για τέταρτη σερί χρονιά και πλέον περιμένουν, εκτός… απίθανου απροόπτου, την Ρεάλ για δύο μεγάλες μονομαχίες στις 26 ή 27 Απριλίου και στις 3 ή 4 Μαΐου!

Οι συνθέσεις:

Σαχτάρ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Χούμπσκμαν (75’ Φερναντίνιο), Ρατσίτσκι, Σέφτσουκ, Κομπίν, Ιαστσένκο, Μκιταριάν, Ντάγκλας Κόστα (58' Εντουάρντο), Ζάντσον, Βίλιαν, Λουίζ Αντριάνο (66' Μορένο)

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βίκτορ Βαλδές, Ντάνι Άλβες, Πικέ (70' Μιλίτο), Μούσκετς, Αντριάνο, Κεϊτά, Μασκεράνο, Τσάβι (66' Πέδρο), Αφελάι, Μέσι, Βίγια

Διαιτητής: Φλόριαν Μάιερ (Γερμανία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου