Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ατρόμητος ο δικέφαλος!


Σπουδαία νίκη πέτυχε η ΑΕΚ στην Τούμπα, που θα την οδηγήσει στον τελικό κυπέλλου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Ατρόμητος δεν μάσησε από λόγια και... Μπέο, και κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνά του, και το σκορ του πρώτου παιχνιδιού ήταν ικανό να τον στείλει στον τελικό του κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Στο παιχνίδι στην Τούμπα, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διεκδικούσαν την πρόκριση επί ίσοις όροις, όμως η ΑΕΚ παρουσιάστηκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, και αφού κυριάρχησε στο χώρο του κέντρου, συγκέντρωνε πιο πολλές πιθανότητες να σκοράρει. Έτσι κι έγινε! Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, σε φαουλ, η άμυνα του ΠΑΟΚ αδράνησε και ο Δέλλας πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς. Το παιχνίδι έγινε άναρχο, και κρίθηκε στη δύναμη, πράγμα που φαίνεται και στις πολλές κάρτες που έδειξε ο διαιτητής της αναμέτρησης, Σταύρος Μάνταλος. Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, μπήκαν στο γήπεδο, προφανώς από την απογοήτευση τους για τον αποκλεισμό, και άρχισαν να σπάνε πινακίδες και πάγκους, και να επιτίθενται στους θεατές στα επίσημα (προφανώς στοχοποιούσαν μέλη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ). Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, παρατηρήθηκε το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα, και πλέον είναι πιο έντονο από ποτέ.


Στον άλλο ημιτελικό που έγινε στο Πανθεσσαλικό, Ολυμπιακός Βόλου και Ατρόμητος, έψαχναν μια θέση στον τελικό. Οι Περιστεριώτες είχαν το προβάδισμα από τον πρώτο αγώνα (2-1), όμως ένα γκολ αρκούσε στην ομάδα του Βόλου, για να πάρει αυτή την πρόκριση. Τελικά κανένας δεν κατάφερε να σκοράρει, και μάλιστα, πιο κοντά στο γκολ έφτασε ο Ατρόμητος, όταν προς το τέλος του αγώνα, ο Αναστασάκος (που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι) έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ενώ ο Γιακούποβιτς ήταν εξουδετερωμένος. Η φάση αυτή δεν στοίχησε στον Ατρόμητο, σύμφωνα με τον νόμο του ποδοσφαίρου, όπου όποιος χάνει τα γκολ, τελικά τα δέχεται, και έτσι η ομάδα του Γιώργου Δώνη προκρίθηκε στον τελικό. Μετά το τέλος του αγώνα, οι φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου, ζήτησαν τα... ρέστα για τον αποκλεισμό από τον πρόεδρο, Αχιλλέα Μπέο, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα. Λίγο αργότερα, ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ ανακοίνωσε πως θα πουλήσει την ομάδα στο τέλος της σεζόν.

Ο τελικός θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 30 Απριλίου και αναμένεται κοσμοσυρροή από τους φίλους της ΑΕΚ (πάνω από 30.000), καθώς ο Ατρόμητος ίσως δεν θα μπορέσει να καλύψει και τις 24.000 θέσεις που δικαιούται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου