Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Αποκτά αγωνία

Όχι, δεν αποκτά αγωνία ο τίτλος του πρωταθλητή με το +13 του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό, αλλά η μάχη του υποβιβασμού και της εισόδου στα πλέι οφ, προσφέρουν αγωνία.

Ας ξεκινήσουμε να αναλύουμε παιχνίδια βάσει της βαθμολογίας. Ο Ολυμπιακός, λαχτάρησε στην αρχή, αφού ο Εργοτέλης είχε την ευκαιρία να προηγηθεί με το πέναλτι του Λεάλ, αλλά ο Αργεντινός αστόχησε. Ο αγώνας ήταν παράσταση για έναν, καθώς ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να πετύχει 3 γκολ και να ξεφύγει με 13 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό, μιας και το τριφύλλι απογοήτευσε στην Λάρισα.

Οι πράσινοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας την μπάλα και κάνοντας ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Αμπάρη. Στο 8' λεπτό, ο διαιτητής Παμπορίδης δεν καταλόγησε πέναλτι υπέρ των πρασίνων, σε χέρι του Μελίσση. Η ΑΕΛ, άρχισε να ανεβαίνει και πέτυχε γκολ με τον Πανκράτ. Λίγο αργότερα, ο Τσιμπάμπα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, μετά από τραγικό λάθος του Βύντρα. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις απογοητευτικές εμφανίσεις καθώς και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήταν τραγικός. Πολλοί λένε ότι μετά από τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, οι πράσινοι δεν θα έχουν κίνητρο να παίξει, αλλά μάλλον οι παίχτες του Φερέιρα σκέφτηκαν να παίξουν μπάλα μόνο στα ντέρμπι.

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, κοντραρίστηκαν οι δύο δικέφαλοι, με την ΑΕΚ να κερδίζει με 4-0 τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ουσιαστικά δεν "κατέβηκε" να παίξει. Οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν με τον Ντιόπ, ο οποίος αυτή τη φορά σημάδεψε σωστά και όχι το δοκάρι, όπως στον αγώνα στο κύπελλο. Από εδώ και πέρα, απολαύσαμε σόου Σκόκο, ο οποίος μαζί με Γκερέιρο και Μπλάνκο, έκαναν ότι ήθελαν στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Αργεντίνος πέτυχε δύο γκολ ακόμα, το πρώτο από ασίστ του Γεωργέα και το δεύττερο με εκπληκτική ενέργεια, αφού πέρασε 3 παίχτες του ΠΑΟΚ, κεραυνοβόλησε τον Κρέσιτς. Η ΑΕΚ έκανε τέσσερα τα τέρματά της, με κοντινή κεφαλιά του Δέλλα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, διέλυσε τον Πανσερραϊκό με 3-0, και έστειλε τους Σερραίους, ουσιαστικά, στην Β' Εθνική. Οι Βολιώτες προηγήθηκαν με τον Νέμεθ, διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Μπρέσκα και έβαλαν και το τρίτο με τον Τομάς. Πλέον, οι παίχτες του Κατσαβάκη, διεκδικούν επί ίσοις όροις την είσοδο στα πλέι οφ.

Στο στάδιο, Ανθή Καραγιάννη, σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, η Καβάλα κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0 και έμεινε σε τροχιά πλέι οφ. Το γκολ το έβαλε ο Αμπντούν, ο οποίος για άλλη μια φορά εντυπωσίασε.

Στην Ξάνθη, είχαμε όργια Κουκουλάκη. Πραγματικά, σφύριζε ότι έβλεπε, και έκανε το παιχνίδι αχταρμά! Η Ξάνθη προηγήθηκε με τον Αντεφέμι, όμως η Κέρκυρα ισοφάρισε με ανύπαρκτο πέναλτι του Επστάιν. Και ενώ έδειχνε να τελείωνε 1-1 το παιχνίδι, ο Κουκουλάκης άφησε με εννέα παίχτες την Κέρκυρα και έδωσε πέναλτι υπέρ των Ακρίτων. Ο Μπόατενγκ ανέλαβε την εκτέλεση, ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε, όμως στην επαναφορά, ο Βάλλας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 2-1 για την Ξάνθη στο 96'!

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, Άρης και Ηρακλής, παρατάχθηκαν στο γήπεδο με στόχο τη νίκη. Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, και έκανε κάποιες αξιόλογες φάσεις. Όσο περνούσε η ώρα, ο Ηρακλής άρχισε να βγαίνει από την περιοχή του και να βγαίνει μπροστά. Στο 82', ο Γιώργος Παράσχος, πέρασε στο παιχνίδι τον Ιάκομπ, και στο 87', ο Ρουμάνος σκόραρε και χάρισε μια τεράστια νίκη για τον Ηρακλή. Ο Άρης πάει από το κακό στο χειρότερο, και μάλιστα, όσο περνάει ο καιρός, μειώνονται οι ελπίδες για είσοδο στα πλέι οφ.

Πάμε τώρα στο παιχνίδι του Περιστερίου. Ο Ατρόμητος προηγήθηκε με τον Σφακιαννάκη, όμως όσο περνούσε η ώρα, οι παίχτες του Γιώργου Δώνη, οπισθοχωρούσαν, με αποτέλεσμα να ανέβει ο Πανιώνιος. Και τελικά, ο Γουνδουλάκης, με κοντινό πλασέ, έκανε το 1-1 και αμέσως μετά, ο Κώστας Μήτρογλου σημείωσε το 1-2 για τους κυανέρυθρους, βάζοντας τον Ατρόμητο σε περιπέτειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου