Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Τύφλα να 'χει το Champions League!


Ματς επιπέδου Champions League είδαμε στη φάση των «16» του Europa League. Άλλοι είχαν το όνομα (του φαβορί πριν ξεκινήσουν τα παιχνίδια των 22:05 των «16» του Γιουρόπα Λιγκ) και άλλοι έδειξαν μέσα στο γήπεδο ότι είχαν την χάρη. Η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε 2-0 από την Ντιναμό στο Κίεβο και θα έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο στη ρεβάνς της Αγγλίας, ενώ η Ζενίτ των πολλών «αστέρων» βρίσκεται ήδη με το ενάμιση πόδι εκτός συνέχειας μετά την ήττα με σκορ 3-0 από την Τβέντε στην Ολλανδία.

Η Μπενφίκα μπορεί να χρειάστηκε να κάνει ανατροπή αλλά τελικά επικράτησε 2-1 της Παρί Σεν Ζερμέν στην Πορτογαλία ενώ η Σπαρτάκ Μόσχας πέρασε νικηφόρα (1-0) από την έδρα του Άγιαξ.

Μπενφίκα-Παρί Σεν Ζερμέν 2-1

Με τις καλύτερες των προϋποθέσεων ξεκίνησε το παιχνίδι για τους Παριζιάνους, οι οποίοι προηγήθηκαν στο 14’, με τον Νενέ να τροφοδοτεί με εξαιρετική κάθετη τον Λουιντουλά και αυτός με άψογο τελείωμα να διαμορφώνει το 1-0. Ενώ λίγο αργότερα στο 18’ έφτασαν κοντά στο να πετύχουν και ένα δεύτερο τέρμα, όταν από σέντρα του Νενέ και σουτ του Ερντίνγκ είχαν δοκάρι! Η Μπενφίκα ισοφάρισε πριν την ανάπαυλα με τον Κάρλος Μάρτινς να βγάζει σε πλεονεκτική θέση τον Περέιρα, με τον δεύτερο να αξιοποιεί στο έπακρο την ασίστ του συμπαίκτη του «γράφοντας» το 1-1 στο 42’.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «αετοί» πίεσαν για ένα ακόμη γκολ, ωστόσο ο διαιτητής του αγώνα τους αρνήθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Σαβιόλα από τον Μακοντά μέσα στην περιοχή. Η πίεσή τους επιβραβεύτηκε στο 81’, με τους φιλοξενούμενους να μην γλιτώνουν από του (νεοεισελθόντα) Χάρα τα δόντια και την Μπενφίκα να παίρνει με ανατροπή τη νίκη με σκορ 2-1 και παράλληλα το προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Europa League!

Άγιαξ-Σπαρτάκ Μόσχας 0-1

Ο Άγιαξ δεν τίμησε… τα ποδοσφαιρικά του παντελόνια και την ιστορία που κουβαλάει στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα και μετά το 0-1 της Σπαρτάκ Μόσχας μέσα στο «Άμστερνταμ Αρίνα», οδηγείται στον επαναληπτικό της Ρωσίας με την πλάτη στον τοίχο. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το «διπλό» με έξοχο σουτ του Άλεξ από το ύψος της περιοχής στο 57’.

Τβέντε-Ζενίτ 3-0

Η Ζενίτ μπορεί θεωρητικά να ήταν το φαβορί για την πρόκριση από το συγκεκριμένο ζευγάρι, ωστόσο η Τβέντε εντός αγωνιστικού χώρου… έδειξε ότι είχε άλλη άποψη. Το γκολ του Ντε Γιόνγκ στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης έβαλε μπροστά στο σκορ τους Ολλανδούς που κράτησαν μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το σκορ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι γηπεδούχοι έψαξαν και το δεύτερο γκολ και το βρήκαν στο 56'. Με σκόρερ τον Λάντζατ, διπλασίασαν τα τέρματά τους ενώ το τελικό 3-0 έκανε και πάλι ο Ντε Γιόνγκ στο 90ο λεπτό, δίνοντας πολύ σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους Ολλανδούς και αφήνοντας με το… ενάμιση πόδι εκτός συνέχεια τα «αστέρια» της Ζενίτ.

Ντιναμό Κιέβου-Μάντσεστερ Σίτι 2-0

Με το «καλημέρα» στο ματς η Ντιναμό έδειξε τις διαθέσεις της κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι. Ο Σεφτσένκο στο 25ο λεπτό έκανε το 1-0, παγώνοντας ακόμα περισσότερο τους ακριβοπληρωμένους παίκτης της Σίτι. Το 2-0 του Γκούσεφ στο 77΄ επιβεβαίωσε την ανωτερότητα των γηπεδούχων μέσα στον αγωνιστικό χώρο, την ώρα που η επίθεση των «πολιτών» είχε σιγήσει. Μάλιστα, στο 88΄ ο Γκούσεφ έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 3-0 και να… τελειώσει ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου