Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Παρέα με την Φόρμουλα 1


Μετά από σχεδόν ένα μήνα διακοπής, η Φόρμουλα 1 επιστρέφει, αυτή τη φορά στην πίστα του Σπα στο Βέλγιο. Μία πίστα ιστορική, που μας έχει χαρίσει εκπληκτικούς αγώνες τα προηγούμενα χρόνια. Στο Σπα Φρανκοσάμπ, όπως είναι το πλήρες όνομα, είναι μία πίστα που αρέσει πολύ στους οδηγούς, επειδή έχει πολλές υψομετρικές διαφορές, μεγάλες ευθείες και υπέροχες στροφές (όπως η "Όου Ρουζ"). Οπως λένε πολλοί, στην πίστα αυτή ξεχωρίζουν οι άντρες από τα παιδιά!

Πέρυσι, την έκπληξη έκανε ο Τζιανκάρλο Φιζικέλα με τη Φορς Ίντια. Πολ ποζίσιον το Σάββατο, και δεύτερη θέση στον αγώνα. Νικητής ήταν ο Κίμι Ράικονεν με Φεράρι, ο οποίος πέρασε τον Φιζικέλα στην ευθεία μετά την στροφή "Όου Ρουζ" και τον κράτησε πίσω του μέχρι το τέλος του αγώνα. Το 2008, σε έναν εκπληκτικό αγώνα, νικητής αναδείχθηκε ο Φελίπε Μάσα. Την καρό σημαία πρώτος την αντίκρισε ο Λιούς Χάμιλτον, όμως πήρε ποινή 25 δευτερολέπτων μετά το τέλος του αγώνα, επειδή έκοψε στη στροφή "μπας στοπ" για να περάσει τον Ράικονεν (ο οποίος στον τελευταίο γύρο εγκατέλειψε).

Φέτος, ο Μαρκ Ουέμπερ καλείτε να υπερασπιστεί το προβάδισμα που έχει στη βαθμολογία με τον Σεμπάστιαν Φέτελ, Λιούς Χάμιλτον, Φερνάντο Αλόνσο και Τζένσον Μπάτον να προσπαθούν να του πάρουν τα σκήπτρα στη βαθμολογία. Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις, ο καιρός αναμένεται βροχερός τη μέρα του αγώνα, με αποτέλεσμα οι φίλοι του σπορ να ανυπομονούν γι' αυτό τον αγώνα.

2 σχόλια:

  1. po po....Tha vreksei kai h alonsara tha kanei peripato!!!!! hahaha.... Pame re Fernando!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλέξανδρε θυμήσου τον τελευταίο γύρο του Αλονσο στο Σπα το 2008! 4 προσπεράσεις σε έναν γύρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή