Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Πήρε Πλεσίς ο Παναθηναϊκός!


Η Γαλλική παροικία της Παιανίας μεγαλώνει μιας και ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον 22χρονο αμυντικό μέσο Νταμιάν Πλεσίς της Λίβερπουλ, παίκτη για τον οποίο ενδιαφέρθηκε και ο Ολυμπιακός!

Λίγες μέρες μετά το… θέμα Νέμεθ, οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Αυτή την φορά ο Παναθηναϊκός είναι στην θέση του νικητή και ο Ολυμπιακός η ομάδα που αναγκάστηκε να τα… μαζέψει. Συγκεκριμένα ο 22χρονος αμυντικός μέσος αλλά και η Λίβερπουλ συμφώνησαν με τους πρωταθλητές και κυπελλούχους Ελλάδος και για τα επόμενα 2 χρόνια ο Πλεσίς θα φοράει τα «πράσινα».

Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής, που είναι γεννημένος στις 5 Μαρτίου του 1988 και έχει ύψος 1.91εκ. είναι ακριβώς αυτό που έψαχνε ο Νίκος Νιόπλιας. Ένας αμυντικός μέσος που να έχει αριστερό πόδι.

Αν τώρα ψάχνετε την απάντηση στο ερώτημα τι θα κάνει τόσους αμυντικούς μέσους ο Παναθηναϊκός, εύκολη είναι. Μετά και την παραχώρηση του Μπίαρσμιρ, ο Κώστας Κατσουράνης είναι αυτός που θα μετακινηθεί προς το κέντρο της άμυνας. Άλλωστε ο τεχνικός του «τριφυλλιού» από πέρσι τον είχε χρησιμοποιήσει με επιτυχία εκεί και θεωρεί ότι θα κάνει ένα καλό και αξιόπιστο δίδυμο με τον Μπουμσόνγκ.

Ο Πλεσίς που στο παρελθόν έχει παίξει σε Ορλεάνη και Λυών (από εκεί τον απέκτησε η Λίβερπουλ), είναι διεθνής με τις… μικρές ομάδες της Γαλλίας, ενώ στην Αγγλία μετράει 8 συμμετοχές και ένα γκολ. Πληροφορίες θέλουν τον Πλεσίς να είναι ήδη στην Αθήνα ώστε να «κλείσει» και τυπικά η μεταγραφή και δεν αποκλείεται η ανακοίνωση κατά την διάρκεια της ημέρας, που είναι και η τελευταία των μεταγραφών (πλην ελεύθερων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Λυών πήγε σε ηλικία 15 ετών (!!!) και είναι στην ίδια ποδοσφαιρική φουρνιά με σημαντικά ονόματα όπως ο Καρίμ Μπενζεμά, ο Σαμίρ Νασρί και ο Χατέμ Μπεν Αρφά! Ο Πλεσίς θα είναι ο 4ος Γάλλος του Παναθηναϊκού καθώς ήδη υπάρχουν ο… παλιός Τζιμπρίλ Σισέ και οι «νέοι» Σίντνεϊ Γκοβού και Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου