Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Νέο στραβοπάτημα για ομάδα του ΠΟΚ


Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε στη νέα περίοδο η Κέκρυρα, η οποία νίκησε την ΑΕΚ στην Πάτρα μπροστά σε πάρα πολλούς φίλους της Ένωσης, με 2-1 και έστειλε μήνυμα πως επέστρεψε στην κατηγορία για να παραμείνει. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν με διαφορά ο πορτιέρο των Φαιάκων, Ντίμι Κωνσταντόπουλος.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, έχασε κάποιες ευκαιρίες, όμως κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Τσίγκας με ένα εξαιρετικό σουτ αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 17’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αυτό… πάγωσε τους «κιτρινόμαυρους», με αποτέλεσμα οι καλές φάσεις μέχρι το φινάλε του πρώτου 45λεπτου να είναι ελάχιστες. Στην επανάληψη η Ένωση μπήκε καλύτερα, ωστόσο σε μία αντεπίθεση ο Επστάιν στο 54’ έκανε το 2-0. Το τέρμα του Γερμανού ξύπνησε τους τυπικά φιλοξενούμενους, οι οποίοι μείωσαν στο 64’ και για τα επόμενα δέκα λεπτά πίεσαν… ασταμάτητα. Έχασαν αρκετές καλές ευκαιρίες, όμως από το 75’ και μετά έριξαν τους ρυθμούς και έτσι η Κέρκυρα πήρε μία μεγάλη νίκη με σκορ 2-1.

Ένα σουτ… ένα γκολ!

Οι δύο προπονητές ξεκίνησαν χωρίς εκπλήξεις στις αρχικές τους ενδεκάδες, καθώς ο Ντούσαν Μπάγεβιτς χρησιμοποίησε το αγαπημένο του 4-2-3-1 με τον Σάχα κάτω από τα δοκάρια και τους Καράμπελα, Δέλλα, Μανωλά και Γιάχιτς στην άμυνα. Τα δύο κεντρικά χαφ ήταν ο Ντιόπ με τον Καφέ, στις πτέρυγες έπαιζαν ο Λεονάρντο με το Σκόκο, ως δεύτερος επιθετικός έβγαινε ο Λυμπερόπουλος, ενώ στην κορυφή αγωνιζόταν ο Ραφίκ Τζιμπούρ. Στην αντίπερα όχθη, ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-1-1, και Θανάση Τσίγκα στην κορυφή της επίθεσης.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι «κιτρινόμαυροι» επηρεασμένοι και από την δυναμική παρουσία του κόσμου, μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και στο πρώτο τέταρτο επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους. Μάλιστα, στο 8’ ο Λεονάρντο έκανε και το πρώτο σουτ του αγώνα, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Κωνσταντόπουλος, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος έχασε μία μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα ο Καράμπελας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Λεονάρντο έπιασε το σουτ από πολύ κοντά, όμως ο Βενέτης έδιωξε την τελευταία στιγμή πάνω στη γραμμή.

Η Ένωση συνέχιζε να πιέζει και όσο κυλούσε ο χρόνος έκλεινε περισσότερο την Κέρκυρα, όμως στο σημείο αυτό και κόντρα στην ροή του αγώνα, οι Φαίακες άνοιξαν το σκορ. Στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης ο Θανάσης Τσίγκας, αφού απέφυγε πολύ ωραία τον Ντιόπ, εξαπέλυσε έναν… κεραυνό αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή και νίκησε τον Σάχα για το 1-0.

Μπλάκ άουτ μετά το γκολ…

Το γκολ αυτό αιφνιδίασε τους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς, με αποτέλεσμα για τα επόμενα δέκα λεπτά η Κέρκυρα να ισορροπήσει πλήρως το παιχνίδι. Η πρώτη αντίδραση των «κιτρινόμαυρων» ήρθε στο 30’ από τον Τζιμπούρ, ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Κωνσταντόπουλος πετάχτηκε και έδιωξε. Μάλιστα, ο πορτιέρο της Κέρκυρας αντέδρασε θετικά και στο 42’, όταν από λάθος αντίδραση της άμυνας, ο Λεονάρντο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο νεαρός πορτιέρο έδιωξε σε κόρνερ.

Από το πρώτο ημίχρονο αξίζει να σταθούμε και στην φάση του 42’, όταν από σέντρα του Γιάχιτς η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Κοντοδήμου μέσα στην περιοχή. Οι «κιτρινόμαυροι» φώναξαν για πέναλτι, ωστόσο ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί, θεωρώντας πως ήταν απούσιο.

Η… σούπερ Κέρκυρα και η πρώτη αντίδραση

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ξεκίνησε πιο δυνατά και από τα πρώτα λεπτά κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 47’ μάλιστα ο Σκόκο έχασε μία μοναδική ευκαιρία, όταν από κεφαλιά πάσα του Λυμπερόπουλου, σούταρε από κοντά ψηλά πάνω από την εστία. Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να πιέζουν και να φέρνουν συνεχώς τη μπάλα μέσα στην περιοχή της Κέρκυρας. Ωστόσο, αυτοί που βρήκαν και πάλι δίχτυα ήταν οι Φαίακες. Στο 54’ ο Γκουστάβο έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Επστάιν, ο οποίος έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Σάχα για το 2-0.

Το γκολ αυτό ξύπνησε τους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς, με αποτέλεσμα στα επόμενα λεπτά η πίεση της Ένωσης να γίνει… ανυπόφορη. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν μόνιμα έξω από την περιοχή της Κέρκυρας, οι ποδοσφαιριστές της οποίας μάρκαραν πλέον πίσω από το κέντρο. Στο 64’ τελικά ήρθε και το γκολ για την ΑΕΚ. Ο Λυμπερόπουλος κέρδισε το φάουλ έξω από την περιοχή και ενώ όλοι περίμεναν να το εκτελέσει, αυτός άφησε Στον Τζιμπούρ, ο οποίος με ένα πολύ δυνατό και ευθύβολο σουτ πέρασε τη μπάλα μέσα από το τείχος και την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1.

Άντεξε η Κέρκυρα!

Παρά το γκολ του Αλγερινού, η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και στα επόμενα πέντε λεπτά δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες. Με βάσει την εικόνα του αγώνα και την πίεση που ασκούσε η Ένωση, ήταν σχεδόν σίγουρο πως αργά ή γρήγορα θα γινόταν η ισοφάριση. Από το 70’ όμως και μετά, οι Φαίακες άφησαν την άμυνα και αποφάσισαν να βγουν λίγο πιο μπροστά και να κρατήσουν μπάλα. Οι «κιτρινόμαυροι» αντίθετα δεν είχαν καλή κυκλοφορία, ενώ μετά και την είσοδο του Μπερνς στο γήπεδο (76’), έπαιζαν με τέσσερις επιθετικούς, με συνέπεια να μην μπορούν πλέον να βάλουν τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.

Έτσι λοιπόν ο χρόνος κύλησε υπέρ της Κέρκυρας, η οποία απειλήθηκε ξανά στο 90’ από την καρφωτή κεφαλιά του Τζιμπούρ, ωστόσο ο Κωνσταντόπουλος με εξαιρετική ενέργεια μπλόκαρε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση του ματς.

Οι συνθέσεις:

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Γκουστάβο (82' Μίχος), Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Λαμπρόπουλος (56' Παρασκευαΐδης), Μακρής, Γιάντσης, Επστάιν (69' Φλαβίνιο), Καλαντζής, Τσίγκας

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γιάχιτς, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Ντιόπ (63' Μπλάνκο), Καφές, Λεονάρντο (55' Έντερ), Λυμπερόπουλος, Σκόκο (76' Μπερνς), Τζιμπούρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου