Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Χάμιλτον παντώς καιρού


Ο Λιούς Χάμιλτον ήταν ο θριαμβευτής του βελγικού γκραν πρι, χωρίς να χάσει σε κανένα σημείο την πρωτοπορεία του αγώνα. Σε ένα δραματικό αγώνα στο Σπα, όπου οι καιρικές συνθήκες ήταν απρόβλεπτες, οι Μακλάρεν Μερσέντες έδειξαν από τις κατατακτήριες δοκιμές ότι θα αποτελέσουν μπελάδες για τον πολμαν, Μαρκ Γουέμπερ.

Στην εκκίνηση, ο Γουέμπερ δεν ξεκίνησε καλά, ο Χάμιλτον το εκμεταλλεύτηκε και έστριψε πρώτος. Μετά την πρώτη στροφή, ο Κουμπίστα ήταν δεύτερος, ο Μπάτον τρίτος και ο Φέτελ τέταρτος. Όμως ο απρόβλεπτος καιρός του Σπα, έφερε βροχή στο τέλος του πρώτου γύρου και έτσι στην τελευταία στροφή, όπου τα μονοθέσια στριμώχνονται λόγω της στενότητας της αλλά και του απαιτητικού φρεναρίσματος, πολλά μονοθέσια βγήκαν εκτός πορείας αλλά υπήρχαν και συγκρούσεις, όπως αυτή όταν ο Μπαρικέλο έπεσε πάνω στον Αλόνσο με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει ο Βραζιλιάνος.

Λίγους γύρους αργότερα, όταν ο Φέτελ πίεζε τον Μπάτον για να του πάρει τη θέση, το μονοθέσιο του Γερμανού εξετράπει της πορείας του και συγκρούστηκε με τον Μπάτον. Ο Βρετανός εγκατέλειψε ενώ ο Φέτελ επισκεύτηκε τα πιτς για να αλλάξει την εμπρός αεροτομή, που είχε ως συνέπεια να χάσει αρκετές θέσεις. Γι' αυτό το συμβάν, ο Γερμανός, εισέπραξε ποινή διέλευσης από το πιτ λέιν.

Ο αγώνας είχε συνεχείς ανακατατάξεις στις πίσω θέσεις με κεντρικά πρόσωπα τους Αλόνσο και Λιούτσι. Στους τελευταίους γύρους, η βροχή έκανε και πάλι την εμφάνισή της και όλοι οι οδηγοί έκαναν πιτ στοπ για να αλλάξουν λάστιχα. Μέσα στο πιτ λέιν, ο Κουμπίτσα έχασε τη θέση του από το Γουέμπερ ενώ δύο γύρους μετά ο Αλόνσο έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τις μπαριέρες και να εγκαταλείψει. Με αφορμή αυτό το ατύχημα, έκανε την εμφάνιση του και το αυτικίνητο ασφαλείας, χωρίς όμως να αλλάξουν οι θέσεις και να ολοκληρωθεί ο αγώνας ως είχε.

Αναλυτικά η κατάταξη:

01. Lewis Hamilton McLaren Mercedes Lap 44
02. Mark Webber Red Bull Racing +1.5
03. Robert Kubica Renault +3.4
04. Felipe Massa Scuderia Ferrari +8.2
05. Adrian Sutil Force India Mercedes +9.0
06. Nico Rosberg Mercedes-Benz GP +12.3
07. Michael Schumacher Mercedes-Benz GP +15.6
08. Kamui Kobayashi Sauber Ferrari +16.6
09. Vitaly Petrov Renault +23.8
10. Jaime Alguersuari STR Cosworth +24.9
11. Vitantonio Liuzzi Force India Mercedes +34.8
12. Pedro de la Rosa Sauber Ferrari +36.0
13. Sebastian Buemi STR Torro Rosso +39.8
14. Nico Hulkenberg Williams Cosworth +1 lap
15. Sebastian Vettel Red Bull Racing +1 lap
16. Heiki Kovalainen Lotus Cosworth +1 lap
17. Lucas di Grassi Virgin Racing +1 lap
18. Timo Glock Virgin Racing +1 lap
19. Jarno Trulli Lotus Cosworth +1 lap
20. Sakon Yamamoto Hispania Racing Team +2 laps
21. Fernando Alonso Scuderia Ferrari Retired
22. Jenson Button McLaren Mercedes Retired
23. Bruno Senna Hispania Racing Team Retired
24. Rubens Barrichello Williams Cosworth Retired

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου