Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Κίνδυνος εξορίας!


Ένα σενάριο που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες φαίνεται πως δημιουργήθηκε. Ως γνωστόν, ο αγωνιστικός χώρος του Ολυμπιακού Σταδίου θέλει ανακατασκευή, μιας και ο χλοοτάπητας καταστράφηκε. Η εταιρία που έχει αναλάβει την επιδιόρθωση του, θα ξεκινήσει τις εργασίες στις 6 Σεπτεμβρίου, μετά τη συναυλία των U2, και θα τις ολοκληρώσει στα μέσα του ίδιου μήνα. Οι πρώτες αναμετρήσεις για τους ομίλους του Champions League είναι 14-15 Σεπτεμβρίου και έτσι είναι αρκετά πιθανό να μην είναι το γήπεδο έτοιμο! Ο Παναθηναϊκός θα ζητήσει από την UEFA να πραγματοποιηθεί το πρώτο παιχνίδι στην έδρα του αντιπάλου του, έτσι ώστε να προλάβουν να γίνουν τα έργα. Εάν η UEFA δεν κάνει δεκτή την έφεση, και το πρώτο παιχνίδι κληρωθεί να γίνει στο ΟΑΚΑ, τότε είναι αρκετά πιθανό ο Παναθηναϊκός να δηλώσει μία έδρα, που να μπορεί να χωρέσει και τους 23.000 κατόχους διαρκείας. Η μόνη λύση στην Αθήνα είναι το γήπεδο Καραϊσκάκη, όμως λόγω της αντιπαλότητας των δύο ομάδων, δεν φαντάζει ως η ιδανική λύση. Έτσι οι πράσινοι θα χρειαστεί να δηλώσουν ένα γήπεδο εκ των Πανθεσσαλικού, Παμπελοποννησιακού, Παγκρητίου και Καυταντζογλείου! Σε αυτή την περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δηλώσει μία από τις παραπάνω έδρες για την πρώτη αγωνιστική του Champions League θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι πράσινοι είναι υποχρεωμένοι να δώσουν και τα υπόλοιπα δύο ματς των ομίλων στην ίδια έδρα βάσει των κανονισμών της UEFA!

Υπάρχει όμως ένα ακόμα πρόβλημα που πρέπει να επιλύσουν οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού Σταδίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το σκηνικό των U2, για να μην δημιουργήσει περαιτέρω πρόβληματα στον αγωνιστικό χώρο, πρέπει να στηθεί πάνω στον χλοοτάπητα, ο οποίος έχει αφαιρεθεί! Έτσι υπάρχει ακόμα ένας πονοκέφαλος στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ καθώς, σε τυχόν καταστροφή του αγωνιστικού χώρου από το σκηνικό της συναυλίας, θα χρειαστεί να βρουν άλλες έδρες για τις διοργανώσεις που αγωνίζονται!

2 σχόλια:

  1. Και δεν είναι μόνο αυτό φίλε Δημήτρη...Πριν λίγο έμαθα οτι όποια έδρα δηλώσει ο Παναθηναικός για το πρώτο αγώνα, αυτην την έδρα θα την έχει μετά για όλο το Champions League!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή