Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Ονειρεμένη επιστροφή για Ολυμπιακό Βόλου στη Σούπερ Λιγκ


Με γκολ του πρώην… κυανέρυθρου, Μάριο Μπρέσκα στο 58’, ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Εικοσιένα χρόνια μετά την τελευταία παρουσία του στη μεγάλη κατηγορία, η ομάδα της Μαγνησίας κατάφερε να επιστρέψει με τον καλύτερο τρόπο στη Σούπερ Λιγκ. Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη ήταν καλύτεροι κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πήραν τη νίκη με τη συμβολή του Μπρέσκα, ο οποίος αν και χειροκροτήθηκε από τον κόσμο του Πανιωνίου, πανηγύρισε κανονικά το τέρμα που πέτυχε.

Η στρατηγική των δυο προπονητών

Χωρίς τον Σίτο Ριέρα παρέταξε το βασικό σχήμα του Πανιωνίου ο Μίκαελ Στόρε. Ο Σουηδός τεχνικός χρησιμοποίησε το σύστημα 4-2-3-1. Ο Μάχο κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τον Γιόνσον στο δεξιό και τον Φουνγκβάγιο στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ κεντρικά μπακ ήταν οι Τσότσαλιτς και Λάτκα. Θέση στα αμυντικά χαφ πήραν ο Μανιάτης με τον Σιόβα. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μπάλαμπαν με τον Κουμορτζί σε ρόλου επιτελικού μέσου. Ο Γουνδουλάκης ήταν το αριστερό και ο Βαζ Τε το δεξί εξτρέμ.

Από τη μεριά των Βολιωτών ο Σάκης Τσιώλης προτίμησε το 4-4-1-1. Ο Γιαπούκοβιτς υπερασπίστηκε την εστία των «ερυθρόλευκων» με τον Σέλεσι δεξιά, τον Ρόκα αριστερά και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Σανκάρε, Αλβάρες. Ανασταλτικό ρόλο στα χαφ ανέλαβαν ο Ουμπίντες με τον Καπετάνο, ενώ το δημιουργικό παιχνίδι οι Μόνχε, Ρίκκα, με επιθετικό δίδυμο τους Μαρτίν, Τόμας

Η εξέλιξη του ματς

Μετρημένες στα δάχτυλα ήταν οι ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο είχε ως χαρακτηριστικό στοιχείο τις κλειστές άμυνες που δυσκόλευαν τις επιθετικές προσπάθειες αμφότερων των ομάδων. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι.

Όχι από Μάχο

Μόλις στο 2’, ύστερα από κόρνερ, ο Σανκαρέ έπιασε δυνατή κεφαλιά και ανάγκασε τον Μάχο να αποκρούσει στο «γάμα» της εστίας του. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας όμως δεν είχε εύκολο απόγευμα και στο 19’ απειλήθηκε για δεύτερη φορά. Αυτή τη φορά ήταν ο Καπετάνος ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου ήταν για ακόμη φορά θετικός στις επεμβάσεις του.

Δοκάρι ο Μπάλαμπαν

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι ισορρόπησε, οι Νεοσμυρνιώτες ανέβαζαν σιγά-σιγά ρυθμούς με τον Γουνδουλάκη να λαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ενέργειες των γηπεδούχων.

Στο 21’ οι «κυανέρυθροι» έχασαν μοναδική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όμως η κεφαλιά του Μπάλαμπαν ύστερα από σέντρα του Σιόβα, προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαπούκοβιτς. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα ο Γουνδουλάκης, από τον οποίο ξεκινούσαν οι περισσότερες προσπάθειες, βρέθηκε σε πολύ καλό σημείο απέναντι από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν τελείως άστοχο και κατέληξε άουτ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο πρώτο ημίχρονο με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια.

Ανάμεικτα συναισθήματα για Μπρέσκα

Στην επανάληψη ο Σάκης Τσιώλης έβγαλε τον Καπετάνο και εισήγαγε στο παιχνίδι τον Μπρέσκα προκειμένου να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα του. Φυσικά ο Σλοβάκος δέχτηκε το χειροκρότημα των φιλάθλων του Πανιωνίου, ως πρώην.. κυανέρυθρος.

Ωστόσο, αυτό το γεγονός δεν επηρέασε τα συναισθήματα του Μπρέσκα στη φάση του 58’. Ύστερα από συρτή πάσα του Μόνχε, ο Σλοβάκος ήταν σε κανονική θέση και με πλάσε δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για την (νυν) ομάδα του. Στη συνέχεια βέβαια πανηγύρισε κανονικά το γκολ…

«Κυανέρυθρες» διαμαρτυρίες – «Κέρβερος» ο Μάχο

Δυο λεπτά αργότερα οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε πέσιμο του Ριέρα μέσα στην περιοχή, ύστερα από φάση διαρκείας, αλλά ο Σπάθας έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν χαλάρωσαν μετά το γκολ και προσπάθησαν να σφραγίσουν τη νίκη τους με ένα δεύτερο τέρμα. Στο 66’ και πάλι ο Μπρέσκα απείλησε την πρώην ομάδα του, αλλά το μακρινό σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ. Στο 70’ ο Ουμπίντες έβγαλε άλλη μια φαρμακερή σέντρα, ο Μάρτιν έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Μάχο απέκρουσε σε κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ουμπίντες έπιασε δυνατό σουτ αλλά και πάλι ο αυστριακό γκολκίπερ διατήρησε το 0-1.

Μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης το σκορ παρέμεινε ως έχει, με τον Ολυμπιακό Βόλου να πετυχαίνει ιδανικό ξεκίνημα και επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ και μάλιστα με εκτός έδρας νίκη...

Πανιώνιος (Στόρε) : Μάχο, Μανιάτης, Φουνγκβάγιο, Γιόνσον (Χίκα), Λάτκα, Μπάλαμπαν, Γουνδουλάκης (Κούκετς), Σιόβας, Κουμορτζί, Τσότσαλιτς, Βαζ Τε (Ριέρα)

Ολυμπιακός Βόλου (Τσιώλης): Γιαπουκόβιτς, Ζελέσι, Σανκάρε, Αλβάρες, Μαρτίν (Ζαραδούκας), Τόμας, Ρόκας, Ρίκκα, Καπετάνος (Μπρέσκα), Μόνχε, Ουμπίντες (Καπάνταης

Κίτρινες: Σανκαρέ, Κούκετς

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας
Βοηθοί: Μπιτσίδης, Φαντόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου