Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Εκπληκτικός ο Αστέρας, νίκησε τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο


Με το… δεξί μπήκε ο Αστέρας Τρίπολης στο φετινό πρωτάθλημα. Χάρη στο γκολ του Λαδάκη (4’), οι Αρκάδες «άλωσαν» το Παγκρήτιο και με το 1-0 επί του Εργοτέλη, πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη σε πρεμιέρα.

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, ο Αστέρας «πάτησε» πάνω στο γρήγορο γκολ, ήταν καλός αμυντικά και βραχυκύκλωσε τους Κρητικούς. Ο Εργοτέλης παρότι είχε τη θέληση και ανέβασε την πίεση του στο δεύτερο 45λεπτο, ελάχιστα απείλησε και μετρά ήδη τους πρώτους τρεις χαμένους βαθμούς στο γήπεδό του.

Κόντρα και δίχτυα

Πριν καλά καλά οι δύο ομάδες μπουν στο κλίμα της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα και… κάθισαν από νωρίς στη θέση του οδηγού.

Σκόρερ του Αστέρα ο Λαδάκης στο 4’, χάρη και στη βοήθεια της τύχης. Στο δεξί σουτ που έκανε έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Μπέτο, πήρε ύψος και πήγε στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Δασκάλακη.

Στον έναν πάγκο, ο Βλάχος φιλούσε το σταυρό που φορά στο λαιμό του και στον άλλο, ο Καραγεωργίου τα είχε με τη τύχη και παράλληλα προέτρεπε τους παίκτες τους να μην επηρεαστούν και να κάνουν το παιχνίδι τους.

Το πάλευε ο Λεάλ

Η αλήθεια πάντως, είναι πως το γκολ του Αστέρα επηρέασε τους Κρητικούς, που έχασαν από νωρίς (9’) τον Σασιασβίλι με πρόβλημα τραυματισμού. Ο Αστέρας έδωσε χώρο ωστόσο, οι γηπεδούχοι έως το 30’ ελάχιστα απείλησαν, μια και δεν είχαν τους τρόπους να «ανοίξουν» την αντίπαλη άμυνα.

Σταδιακά, ο Εργοτέλης επιχείρησε να ανεβάσει ρυθμούς και αυτό κυρίως χάρη στον Λεάλ, ο οποίος είχε όρεξη και κάποιες καλές προσωπικές ενέργειες. Στο 39’ το δεξί που δοκίμασε έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 43’ δεν μπόρεσε να βρεθεί στη πορεία της μπάλας στη επικίνδυνη μπαλιά που έκανε ο Ρομάνο.

Ο Αστέρας κράτησε σχετικά εύκολα το μηδέν, σε ένα μέτριο πρώτο μέρος, με κακό ρυθμό, ελάχιστες φάσεις και αρκετές δυνατές μονομαχίες.

Πίεση χωρίς αποτέλεσμα

Το σκηνικό ελάχιστα διαφοροποιήθηκε στην επανάληψη, με τον Εργοτέλη να επιβάλλει τον ρυθμό του, αλλά να μη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον Αστέρα, που αμυνόταν καλά. Οι γηπεδούχοι αύξησαν το ποσοστό κατοχής της μπάλας, είχαν κάποια διαστήματα πίεσης, όμως, δεν δημιούργησαν ευκαιρίες.

Με εξαίρεση την κεφαλιά του Φραγκουλάκη (52’), που πέρασε άουτ, κύλησε ένα 20λεπτο χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά ο Ντεγκρά, ο οποίος «καθάρισε» 2-3 επικίνδυνες σέντρες. Ο Καραγεωργίου, λίγο πριν αποβληθεί (72’) από τον διαιτητή Μήτσιο, έβαλε στο ματς τον Βερπακόφσκις, στην προσπάθεια του να φτάσει τουλάχιστον στην ισοφάριση.

Τίποτα ωστόσο, δεν άλλαξε και ο Αστέρας πήρε τη πρώτη του νίκη σε πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας, βάζοντας τους τρεις βαθμούς στο σακούλι του. Το καλό δεξί σουτ του Ρομανό στο 74’ πέρασε λίγο άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Ορφανού (83’).

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Κίτρινες κάρτες: Γιαλούσης, Τζούνιορ, Αλεξόπουλος - Ρομπέρτο, Αργυρόπουλος

Οι συνθέσεις

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δασκαλάκης, Αλεξόπουλος, Ρουμπάκης, Γιαλούσης, Σασιασβίλι (9΄ Ορφανός), Μπέτο (66΄ Βερπακόφσκις), Ζούνιορ, Φραγκουλάκης (57΄ Ολίσε), Ρομάνο, Λεάλ, Μπούντιμιρ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΟΠΟΛΗΣ: Ντεγκρά, Πιπίνης, Φυτανίδης, Αργυρόπουλος, Αράς (52΄ Καρέρα), Μπαρτολίνι, Ουντότζι, Ορόθκο, Λαδάκης, Ρίος (67΄ Μάρτινς), Ρομπέρτο (81΄ Κερ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου