Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Καβαλ"Άρης"


Ξεκίνημα με το δεξί πραγματοποίησε ο Άρης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Κούπερ επικράτησαν 1-0 της Καβάλας εκτός έδρας χάρη στο γκολ του Οριόλ στο 26’.

Οι Θεσσαλονικείς δεν ήταν καλοί στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου, δεδομένου της κούρασης από τη ρεβάνς με την Αούστρια. Κατάφεραν όμως να πάρουν τη νίκη με τον Ισπανό αμυντικό, ο οποίος πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα του Άρη. Μεγάλες ευθύνες φέρει ο Μάριο Γκαλίνοβιτς στο γκολ των «κίτρινων», αφού το δέχτηκε στην «κλειστή» του γωνία.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη νίκη του Άρη στην Καβάλα, μετά από 16 χρόνια (1994)

Η σκακιέρα των τεχνικών

Με τέσσερα νέα μεταγραφικά της αποκτήματα (Γκαλίνοβιτς, Αλεξάντροβιτς, Ναζλίδης, Τόμασιτς) παρέταξε την Καβάλα ο Ντράγκαν Οκούκα. Τερματοφύλακας ξεκίνησε ο Γκαλίνοβιτς, ο Ντουγκλαο με τον Τόμασιτς τοποθετήθηκαν στο κέντρο της άμυνας, ενώ στα άκρα έπαιξαν ο Πετκάκης (αριστερά) και ο Σιόντης (δεξιά). Ανασταλτικό ρόλο στα χαφ ανέλαβαν ο Ντικρόκ με τον Ντιέ. Στην κορυφή της επίθεσης προτιμήθηκε ο Ναζλίδης, σε ρόλο περιφερειακού ο Αμπντούν με τον Αλεξάντροβιτς δεξιά και τον Ονουάτσι αριστερά.

Με πολλές αλλαγές παρατάχθηκε ο Άρης σε σχέση με την αναμέτρηση στην Αυστρία για το Γιουρόπα Λιγκ, αφού στο αρχικό σχήμα δεν ξεκίνησαν Κόκε, Νέτο, Λαζαρίδης, Ρονάλντο, Κάλβο και Ρουίς. Θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Σηφάκης, με τον Βαγγέλι δεξιά, τον Μίσελ αριστερά και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κουλοχέρη-Οριόλ. Αμυντικά χαφ ήταν ο Τόχα με τον Πρίττα, στο δεξί άκρο έπαιξε ο Χαβίτο και στο αριστερό ο Τσεζνάουσκις, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Τσέζαρεκ με τον Μενδρινό να κινείται πίσω του σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Η Καβάλα την πρωτοβουλία ο Άρης το γκολ

Κουρασμένος από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Ευρώπη εμφανίστηκε ο Άρης στην έναρξη της αναμέτρησης και σίγουρα έπαιξε ρόλο η απουσία πολλών βασικών παικτών στην αρχική ενδεκάδα. Οι «κίτρινοι» είχαν εμφανή προβλήματα στο δημιουργικό παιχνίδι, αφού η άμυνα των γηπεδούχων ήταν πολύ καλά οργανωμένη.

Από την άλλη μεριά η Καβάλα παρουσιάστηκε πιο φορτσάτη και κινητική με αποτέλεσμα να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα έκανε την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Αλεξάντροβιτς ο οποίος στο δέχτηκε εξαιρετική μακρινή μπαλιά από τον Αμπντούν, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σηφάκη, που έπεσε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ.

Οι «αργοναύτες» ανέβαζαν ρυθμούς και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις με γεμίσματα από αριστερά και αριστερά χωρίς ωστόσο να καταφέρουν κάτι καλύτερο.

Ο παλιός… καλός Γκαλίνοβιτς

Οι Θεσσαλονικείς ήταν άφαντοι για μεγάλο διάστημα, αλλά κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ στην πρώτη ευκαιρία που επιχείρησαν, η οποία προήλθε από στημένη φάση. Στο 26’ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Χαβίτο, η άμυνα της Καβάλας δεν έδιωξε μακριά, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Οριόλ, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ σε θέση έξω αριστερά της περιοχής και έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Γκαλίνοβιτς, ο οποίος φέρει μεγάλη ευθύνη για το γκολ.

Το 1-0 δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα για τον Άρη, ο οποίος πολλές φορές ήταν ταμπουρωμένος πίσω από τη σέντρα και δεν δημιούργησε άλλη ευκαιρία με μοναδική εξαίρεση το χλιαρό σουτ ου Χαβίτο στο 42’ που πήγε κατςευθείαν στην αγκαλιά του Γκαλίνοβιτς.

Ανούσια υπεροχή

Στην επανάληψη ο Ντράγκαν Οκούκα ανανέωσε το επιθετικό σχήμα βάζοντας τον ξεκούραστο Γιάννου στη θέση του Ναζλίδη. Ωστόσο, ο Άρης ξεκίνησε πιο δυναμικά και στο 47’ παραλίγο να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο Χαβίτο όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αστείο λάθος του Γκαλίνοβιτς, ο οποίος έχασε τη μπάλα από τα χέρια του ύστερα από σέντρα του Μίσελ.

Η απάντηση της Καβάλας στις ευκαιρίες ήλθε στο 50’ αλλά ο Σηφάκης είχε πολύ καλή τοποθέτηση στο σουτ του Γιάννου μέσα στην περιοχή. Ανεκμετάλλευτη έμεινε και η μπαλιά του Ντιέ στο 54’,ο οποίος έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Αλεξάντροβιτς, αλλά ο τελευταίος έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Άρης επέβαλε σιγά-σιγά την κυριαρχία του (με την είσοδο του Ρουίς στο 57’) και στο 64’ έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0. Μετά από επέλαση του Χαβίτο ο Ισπανός βρήκε πεδίο βολής, σούταρε αλλά Γκαλίνοβιτς ήταν σε ετοιμότητα αυτή τη φορά και με ωραία εκτίναξη έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Τέσσερα λεπτά νωρίτερα βέβαια οι "κίτρινοι" διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή του Χαβίτο, αλλά ο διαιτητής Κουκουλάκης δεν έδωσε την εσχάτη των ποινών...

Από εκείνο το σημείο και μετά, καμιά από τις δυο ομάδες δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, με τον Άρη να διατηρεί μια ανούσια υπεροχή μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Καβάλα (Ντράγκαν Οκούκα): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Σιόντης, Φερέιρα, Τόμασιτς, Ντιε, Ντικρόκ, Αλεξάντροβιτς (Ιωάννου), Ονουάτσι (Δρόσος), Αμπντούν, Ναζλίδης (Γιάννου)

Άρης (Έκτορ Κούπερ): Σηφάκης, Οριόλ, Κουλουχέρης, Τόχα, Τσέζαρεκ (Ρουίς), Μίσελ, Μενδρινός (Ναφτί), Χαβίτο, Βανγγέλι, Τσεσνάουσκις (Καζναφέρης), Πρίττας

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: Ναζλίδης, Μενδρινός, Σιόντης, Πετκάκης, Ντουγκλάο, Αμπντούν, Γιάννου, Ρουίς, Ναφτί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου