Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Κι άλλη μεταγραφή προ των πυλών!


Το ατυχές αποτέλεσμα της πρεμιέρας στην Σούπερ Λίγκα μετά την ισοπαλία με την Ξάνθη, δεν μεταβάλει το μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού.

Μετά τον Λουίς Γκαρσία, το όνομα του οποίου τα υψηλά κλιμάκια των "πρασίνων" διαφύλαξαν ως επτασφράγιστο μυστικό, σειρά παίρνει η απόκτηση ενός καθαρόαιμου φορ περιοχής για το τριφύλλι. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του prasinanea.gr, μέσα μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία με παίκτη προερχόμενο - το πιθανότερο - από την αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Το όνομα του εν λόγω ποδοσφαιριστή δεν έχει διαρρεύσει, ενώ ήδη υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις. Βέβαια - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- δεν κάνουμε για παίκτη της εμβέλειας του Γκαρσία. Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρόκειται για αξιόλογη περίπτωση που θα αποτελέσει ευχάριστη έκπληξη, όπως ισχυρίζονται στην πράσινη ΠΑΕ. Το μεταγραφικό απόκτημα νούμερο 6, λοιπόν, βρίσκεται προ των πυλών.

Το εν λόγω θέμα , όπως συνέβη και με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό Λουϊς Γκαρσία - πρώην άσο των Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης - χειρίζεται με άκρα μυστικότητα ο Κάρλος Φρεϊτας, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το Δημήτρη Γόντικα και ενημερώνει παράλληλα τον Νίκο Νιόπλια.

Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής των πρασίνων προσπαθεί να πετύχει το καλύτερο δυνατό deal με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, ενώ το τίμημα αγοράς του σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Ο τεχνικός των “πρασίνων” Νίκος Νιόπλιας στις συζητήσεις με τους στενούς συνεργάτες του, δεν έκρυψε ποτέ την ανάγκη ενίσχυσης με ποδοσφαιριστές που μπορούν να συνδράμουν και να προσφέρουν ένα αξιόπιστο μπακ απ στις πτέρυγες, πίσω... από τους Λέτο και Γκοβού.

Ο Γκαρσία θεωρείται κάτι παραπάνω από αξιόπιστη λύση. Βάσει των ποδοσφαιρικών παραστάσεων που έχει και της αξίας του, διαθέτει το πλεονέκτημα να αγωνίζεται και στις τρεις θέσεις της επίθεσης, αγωνιζόμενος και πίσω από το σέντερ φορ ως περιφερειακός επιθετικός, δίνοντας μια επιπλέον λύση στον Κοζανίτη προπονητή.

Από την άλλη με δεδομένο ό,τι ο Βαγγέλης Μάντζιος δεν βρίσκεται στις πρώτες επιλογές και ο ίδιος δεν φέρεται “ζεστός” να παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας, η ανάγκη για την απόκτηση ενός φορ περιοχής που θα αναπληρώνει τον Τζιμπρίλ Σισέ κρίνεται επιτακτική. Άλλωστε , ο Γάλλος στραϊκερ, μετά από μια εξαιρετική σεζόν, έδωσε το παρών και στο Παγκόσμιο Κύπελλο και θα χρειαστεί πολύτιμες ανάσες όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Ο Παναθηναϊκός έχει αρκετά ανοικτά αγωνιστικά μέτωπα - σε Ελλάδα και Ευρώπη τη σεζόν που ξεκίνησε . Κι όλα αυτά χωρίς να συνυπολογίσει κανείς το ενδεχόμενο μιας αξιόλογης πορείας στο χρυσοφόρο Τσάμπιονς Λιγκ , που ισοδυναμεί με μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους παίκτες σε υποχρεώσεις. Ευκαιρίες θα υπάρξουν για όλους, καθώς υπάρχουν πολλές αναμετρήσεις στο αγωνιστικό καλεντάρι της ομάδας.

Ακόμη και για τον Αντώνη Πετρόπουλο που... φώναξε παρών κόντρα στην ακριτική Ξάνθη με το τέρμα που σημείωσε. Με την απόκτηση, πάντως, ενός αξιόλογου επιθετικού περιοχής στην Παιανία θα μπορούν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο σε περιπτωση απουσίας του πρώτου “βιολιού” της ομάδας Τζιμπριλ Σισέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου