Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Νίκησε με ανατροπή


Αγχωτική ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ για το νέο πρωτάθλημα, απέναντι σε έναν αξιόμαχο Πανσερραϊκό ο οποίος είχε σε μεγάλη μέρα τον Μπέλιτς που άνοιξε το σκορ και πέτυχε άλλο ένα τέρμα και τον τερματοφύλακα Ράντμαν που πραγματοποίησε πολλές και εντυπωσιακές επεμβάσεις. Βιεϊρίνια, Τσιρίλο και Παπάζογλου πέτυχαν τα γκολ του Δικεφάλου, που έστω και δύσκολα μπήκε με το δεξί στις εγχώριες υποχρεώσεις του.

Επιστροφή στην... Ελλάδα

Στην πραγματικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος επανήλθε ο ΠΑΟΚ μετά την πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε, με τον Παύλο Δερμιτζάκη να μην αλλάζει, ωστόσο το σύστημα του ούτε κόντρα στον Πανσερραϊκό. Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Δικέφαλος και με τους Ίβιτς και Βιτόλο να επανέρχονται στο αρχικό σχήμα, ο Έλληνας τεχνικός επιθυμούσε διακαώς ένα γρήγορο γκολ ώστε να φύγει το άγχος από τους ποδοσφαιριστές του.

Οι Σερραίοι στην επιστροφή τους στην Superleague, μετά από έναν χρόνο αποχής μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο Τούμπας με τον Κοκότοβιτς να παρατάσσει την ομάδα του με ένα σύστημα 4-2-3-1 και με διάθεση να… χτυπήσει τον αντίπαλο στην κόντρα.

Νευρικότητα και άγχος

Πέρα από τα πλάνα των δύο προπονητών ωστόσο, τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν γεμάτα από νευρικότητα και άγχος με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να δείχνουν σχεδόν, εκτός κλίματος, καθώς τα αβίαστα λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι βέβαια έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση να επιτεθούν και απείλησαν τον Ράντμαν πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα, όταν και ο Σορλέν δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε.

Οι αμέσως επόμενες καλές στιγμές του Δικεφάλου προήλθαν από στημένες φάσεις. Αρχικά ο Λίνο εκτέλεσε το φάουλ με τον Σαλπιγγίδη να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή στο 11’, ενώ στο 18’ ο Γκαρσία προσπάθησε να αιφνιδιάσει την αντίπαλη άμυνα, αλλά ο γκολκίπερ των Σερρών κατάφερε να μπλοκάρει.

Αιφνιδιασμός με Μπέλιτς

Κόντρα στην ροή του ματς, οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους επίσκεψη στην εστία του Κρέσιτς κατάφεραν να ανοίξουν και το σκορ με τον Μπέλιτς στο 19’. Ο Σέρβος άσος αφού απέφυγε εντυπωσιακά Γκαρσία, Λίνο και Μαλεζά σούταρε δυνατά στέλνοντας της μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 0-1. Το γκολ έδωσε… φτερά στους παίκτες του Πανσερραϊκού που πήραν για λίγο την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν εκ νέου την άμυνα του ΠΑΟΚ, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να γίνουν απειλητικοί.

Διορθώσεις από Δερμιτζάκη

Οι Θεσσαλονικείς αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ, ανέκτησαν την πρωτοβουλία και βγήκαν στην επίθεση, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα. Η ανυπαρξία της ομάδας του μέσα στην αντίπαλη περιοχή ανάγκασε τον Δερμιτζάκη να πραγματοποιήσει την πρώτη του αλλαγή με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Ο Παπάζογλου αντικατέστησε τον Σορλέν, με τον Σαλπιγγίδη να περνάει στα δεξιά της επίθεσης και τον Βιεϊρίνια στα δεξιά. Το μεγάλο κέρδος της όλης κίνησης ήταν η αγωνιστική άνοδος του Πορτογάλου που άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο απειλητικό για την άμυνα των «λιονταριών».

Βιεϊρίνια ο... λυτρωτής

Ήρωας των Σερραίων στη διάρκεια του πρώτου μέρους δεν ήταν άλλος από τον τερματοφύλακα τους, τον Ράντμαν ο οποίος στο 31’ και στο 44’ νίκησε Ίβιτς και Σαλπιγγίδη αντίστοιχα για να νικηθεί εν τέλει από τον Βιεϊρίνια στο 45’, όταν και ο Πορτογάλος με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Γκολ με το... καλησπέρα και... Μπέλιτς ξανά

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως τελείωσε το πρώτο με τον ΠΑΟΚ δηλαδή να πετυχαίνει γκολ. Στο 47’ ο Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Σαλπιγγίδη που την γύρισε στον Τσιρίλο με τον Ιταλό να σκοράρει με το κεφάλι να πανηγυρίζει έξαλλα το γκολ σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα. Η αντίδραση του Πανσερραϊκού ήταν άμεση με τον Μπέλιτς να βρίσκει ξανά τον δρόμο για τα δίχτυα στο 55’ με την βοήθεια και του Μαλεζά.

Στην προηγούμενη φάση, οι γηπεδούχοι είχαν διαμαρτυρηθεί για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παπάζογλου στον Παπάζογλου με τον διαιτητή να δείχνει την κίτρινη κάρτα στον φορ του Δικεφάλου.

Φουλ επίθεση και δικαίωση "Παπ"

Ο Δερμιτζάκης στην προσπάθεια του να κάνει ακόμα ποιο απειλητική την ομάδα του πέρασε στο παιχνίδι και τον Φιλομένο αντί του Ίβιτς και μετέτρεψε το 4-2-3-1 σε 4-4-2 με τους Σαλπιγγίδη και Παπάζογλου στην κορυφή της επίθεσης. Η κίνηση του Έλληνα τεχνικού είχε αποτέλεσμα, καθώς η περιοχή του Ράντμαν… γέμισε και το γκολ δεν άργησε να έρθει με τον Παπάζογλου να βρίσκει δίχτυα στο 70’ ύστερα από μία πανέξυπνη μπαλιά του «Σάλπι».

Το τρίτο γκολ του Δικεφάλου έριξε τον ρυθμό με τους Θεσσαλονικείς ωστόσο να συνεχίζουν να απειλούν την εστία του Πανσερραϊκού και τον Ράντμαν να εξακολουθεί να λέει «όχι» στις ενέργειες των αντιπάλων του, με το παιχνίδι να τελειώνει με το 3-2 υπέρ των γηπεδούχων.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαΐντι, Λίνο (83' Σνάουτσνερ), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν (30' Θ. Παπάζογλου), Ίβιτς (60' Φιλομένο), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης.

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Γαλανόπουλος, Άμο, Κάστρο, Βρούτσινα (73' Γεωργιάδης), Τάντιτς (82' Τάντιτς), Τ. Παπάζογλου, Λεονάρντο (66' Ντα Σίλβα), Μπέλιτς, Αμπουμπακάρι, Παντελιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου