Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Καλώς ήρθατε στο ελληνικό πρωτάθλημα


Κάθε χρόνο λέμε ότι οι ομάδες ενισχύονται για να γίνουν κυρίαρχοι στην Ελλάδα και να κυνηγήσουν κάτι καλό στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Πρόπερσι ήρθε ο Ζιλμπέρτο, πέρυσι ο Σισέ, φέτος ο Γοβού, ο Ριέρα, ο Γκέρεμι. Οι ομάδες που αγοράζουν τέτοιους παίκτες αλλάζουν επίπεδο, γίνονται γνωστές σε όλο κόσμο μέσω αυτών των μεταγραφών, αλλά πάλι κάτι τις αφήνει πίσω και μένουν πάλι στα ίδια! Φέτος στον Παναθηναϊκό υπάρχει διοικητική κόντρα και δημιουργούνται διχασμοί στον κόσμο της ομάδας. Ο Ολυμπιακός, μετά το περσινό στραπάτσο, απέκτεισε νέα διοίκηση, ενδυναμώθηκε αρκετά με τις μεταγραφές του, αλλά ο πρόωρος αποκλεισμός του από τη Μακάμπι και οι συνεχείς αλλαγές προπονητών, δεν βοήθησαν όσο έπρεπε την ομάδα και πλέον καλείται να πάει καλά στην Ελλάδα. Η Α.Ε.Κ., εκεί που έδειχναν να είναι όλα μέλι γάλα, ξαφνικά, μπαίνουν μέσα στο γήπεδο 20-30 ανεγκέφαλοι Αεκτζήδες και ξυλοκοπούν τον Μπάγεβιτς.

Άς πιάσουμε τα θέματα των γηπέδων... άλλη πονεμένη ιστορία και αυτή. Το χειμώνα αντικαταστάθηκε ο χλοοτάπητας στο Ο.Α.Κ.Α. αλλά στα μέσα του καλοκαιριού, ο αγωνιστικός χώρος καταρρέει και η ανακατασκευή του ξεκινάει από την αρχή! Στις 22 Αυγούστου, στο φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Τζένοα, όταν κατά τα λεγόμενα της διοίκησης του Ολυμπιακού Σταδίου ο αγωνιστικός χώρος ήταν πανέτοιμος, με τα πρώτα πατήματα των παικτών, ο τάπητας άρχισε να ξηλώνεται και μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι, ο αγωνιστικός χώρος ήταν ένας απέραντος "στάβλος"! Το γήπεδο κλείθηκε ακατάλληλο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου και οι ομάδες αναζητούν γήπεδο για τις επίσημες αναμετρήσεις τους. Ο Παναθηναϊκός, θα αγωνιστεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην ιστορική του έδρα, στη Λεωφόρο, ενώ η Ένωση, μετά βαϊων και κλάδων, θα παίξει τον επαναληπτικό αγώνα με την Νταντί Γιουνάιντεντ στο Europa League στο γήπεδο Καραϊσκάκι στο Φάληρο. Λέω μετά βαϊων και κλάδων, γιατί η Α.Ε.Κ. αρχικά ζήτησε για έδρα σε αυτόν τον αγώνα τη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό, αλλά οι πράσινοι αρνήθηκαν γιατί το γήπεδο είναι παλιό και δεν μπορεί να αντέξει δύο αγώνες σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα (την επόμενη μέρα δίνει τον αγώνα με τη Ξάνθη). Έπειτα, η Α.Ε.Κ. εξέτασε τα γήπεδα του Περιστερίου και της Ν. Σμύρνης. Το γήπεδο του Ατρόμητου κλείθηκε ακατάλληλο από την UEFA και έτσι οι κιτρινόμαυροι στράφηκαν στη λύση της Ν. Σμύρνης. Αρχικά συμφώνησαν με τον ερασιτέχνη Πανιώνιο για την παραχώρηση του γηπέδου, όμως αυτή η κίνηση δεν άρεσε καθόλου στην ΠΑΕ Πανιώνιος και στους φιλάθλους των κυανέρυθρων, λόγω των κακών σχέσεων των δύο ομάδων, με συνέπεια οι οπαδοί του Πανιωνίου να καταστρέψουν τον αγωνιστικό χώρο και η ΠΑΕ να εκδόσει ανακοίνωση κατά του ερασιτέχνη! Έτσι η Α.Ε.Κ. έμεινε πάλι "άστεγη", αλλά τελικά συμφώνησε με τον Ολυμπιακό να αγωνιστεί στο Καραϊσκάκι χωρίς κόσμο.

Αυτές οι εικόνες κάνουν ρεζίλι την Ελλάδα παγκοσμίως και η καλή γνώμη μερικών ανθρώπων για το ποδόσφαιρο στη χώρα μας μετατρέπεται στη χείριστη! Α, και δεν αναφέρθηκα στα επεισόδια στον φιλικό αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία... εκεί κι αν έγινε χαμός. Ακόμα χειρότερα, τα επεισόδια έγιναν μεταξύ των παικτών, με αποτέλεσμα η είδηση να κάνει το γύρο του κόσμου και να γίνουμε για άλλη μια φορά διεθνώς ρεζίλι.

Ας αναφερθώ λίγο και στα αγωνιστικά που έγιναν το καλοκαίρι... Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στα προκριματικά του Europa League, ο Π.Α.Ο.Κ. αποκλείστηκε επίσης από τον Άγιαξ στα προκριματικά του Champions League, αλλά συνεχίζει στα προκριματικά του Europa League με αντίπαλο τη Φενέρ. Στον πρώτο αγώνα στη Θεσσαλονίκη, ο δικέφαλος νίκησε με 1-0 και πλέον είμαστε εν αναμονή της ρεβάνζ στην Κωνσταντινούπολη. Ο Άρης, αφού πέρασε τη Γιαγκελόνια στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, κληρώθηκε με την Αούστρια Βιέννης, την οποία νίκησε 1-0 στη Θεσσαλονίκη και την Πέμπτη 26 Αυγούστου θα δωθεί στην Αυστρία η ρεβάνς. Ο νταμπλούχος Παναθηναϊκός, μπήκε κατευθείαν στους ομίλους του Champions League, ως πρωταθλητής, και πλέον μένει να μάθει τους αντιπάλους του στους ομίλους, την Πέμπτη 26 Αυγούστου στο Μονακό.

Αυτά αγαπητοί μου φίλοι προς το παρών, θα τα ξαναπούμε σύντομα...

4 σχόλια: